• Home
  • Contact
  •  NL 
  • Login medewerkers
  • mijnUMCG

Verpleegafdeling Chirurgie

Print 

Zodra uw conditie het toelaat, gaat u van de Intensive Care naar de verpleegafdeling van de Chirurgie. Op de verpleegafdeling is het niet meer nodig dat u aan de monitor ligt voor registratie van o.a. bloeddruk en hartslag.
De eerste periode na de operatie kunt u zich moe voelen. Ook kunt u last hebben van pijn bij de operatiewond en andere lichamelijke klachten zoals diarree en misselijkheid. Indien noodzakelijk krijgt u pijnstillers of andere medicatie tegen uw klachten.
Verder kunt u de eerste periode na de operatie last hebben van verwardheid of een wisselende stemming. Dit kan te maken hebben met de narcose die u heeft gehad tijdens de operatie en met alle veranderingen die in korte tijd hebben plaatsgevonden. Als u last krijgt van verwardheid kan het soms nodig zijn dat een nurse practitioner van de afdeling Psychiatrie een gesprek met u heeft en dat u een aantal dagen rustgevende medicijnen moet nemen. Een periode van verwardheid gaat meestal na een paar dagen weer over.

Bezoek

Wij raden u aan in de eerste periode na de operatie niet te veel bezoek te ontvangen. Wanneer u bent opgeknapt is er vaak tijd genoeg om al uw familie en kennissen weer te ontmoeten. Het is wel van belang om alert te zijn op besmettelijke kinderziekten en, in geval van twijfel, te overleggen met de afdelingsverpleegkundige.
Informatie over de bezoektijden en bereikbaarheid van de afdeling, krijgt u van de verpleegkundige. 

Opnameduur

U moet rekening houden met een opnameduur in het ziekenhuis van drie tot zes weken. De verblijfsduur is natuurlijk van verschillende factoren afhankelijk zoals uw conditie, bijkomende ziekten, de werking van de donorlever en het optreden van complicaties.

Meeverzorging door naasten

De zaalverpleegkundige is verantwoordelijk voor het uitvoeren van de verpleegkundige zorg. Als uw partner, familieleden of vrienden mee willen helpen u te verzorgen, kunnen zij dit met de verpleegkundige bespreken. De mogelijkheden hangen af van uw gezondheidstoestand maar ook van uw medepatiënten (kamergenoten). Soms kan het nodig zijn om de gemaakte afspraken weer te veranderen.

Volg ons op sociale mediaFacebook LinkedIn Twitter Youtube Instagram