• Home
  • Contact
  •  NL 
  • Login medewerkers
  • mijnUMCG

Familiehuis of rechtstreeks naar huis

Print 

​Het streven is om u, zodra uw conditie dit toelaat, te ontslaan uit het ziekenhuis. Het ontslag zal zo vroeg mogelijk met u besproken worden, zodat u een aantal zaken kunt regelen.

Patiënten die in de noordelijke provincies wonen, kunnen meestal rechtstreeks naar huis. Als u van ver komt is het mogelijk gebruik te maken van het Familiehuis. Is er geen plaats in het Familiehuis, dan blijft u opgenomen totdat het verantwoord is om u rechtstreeks naar huis te laten gaan. Soms wordt u tijdelijk overgeplaatst naar de verpleegafdeling van de MDL om daar verder te herstellen.

Het is ook mogelijk dat u voor verder herstel tijdelijk wordt overgeplaatst naar een ziekenhuis of revalidatiecentrum in uw woonomgeving. Zodra dit mogelijk is, gaat u vanuit het plaatselijke ziekenhuis of revalidatiecentrum naar huis.

Ontslag naar het Familiehuis

Het Familiehuis biedt u de mogelijkheid om tijdelijk vlakbij het ziekenhuis te wonen. Tijdens het verblijf in het Familiehuis is het noodzakelijk dat iemand u vergezelt. Dit kan uw partner zijn, een familielid of een andere naaste. Het is ook mogelijk dat het Familiehuis met uw gezin te bewonen.

Uw zorgverzekeraar vergoedt in de meeste gevallen de kosten van uw verblijf in het Familiehuis, maar voor alle zekerheid is het verstandig om dit te controleren. Aan u wordt gevraagd het daarvoor bestemde formulier in te vullen en bij vertrek uit het appartement in te leveren bij de contactpersoon van het Familiehuis. De contactpersoon zal dit formulier naar uw zorgverzekeraar sturen.

Volg ons op sociale mediaFacebook LinkedIn Twitter Youtube Instagram