• Home
  • Contact
  •  NL 
  • Login medewerkers
  • mijnUMCG

Medicijnen vergeten

Print 

Bent u vergeten de medicijnen in te nemen, zorg er dan voor dat u zo snel mogelijk de gemiste hoeveelheid inneemt. Is het echter bijna weer tijd voor de volgende inname van hetzelfde medicijn, dan verder gaan volgens schema. Neem nooit een dubbele dosis in bij de volgende inname.

Hulpmiddelen om de medicijnen niet te vergeten

Het kan handig zijn om uw medicijntijden aan te passen aan vaste terugkerende momenten in de dag, bijvoorbeeld bij de maaltijden of tanden poetsen. Wanneer u moeite heeft om uw medicijnen op het juiste (voorgeschreven) tijdstip in te nemen, dan kan een medicijnweekdoos uitkomst bieden. Een medicijnweekdoos kunt u kopen bij de apotheek, via internet of in sommige bouw-/supermarkten. Zorg er ook voor dat u zo weinig mogelijk medicijntijden op een dag heeft en dat de tijden passen in uw dagelijks ritme. De apotheker of de verpleegkundig consulent levertransplantatie kan u hierbij behulpzaam zijn.
In overleg met uw apotheker is het mogelijk een weekdosering uit te laten zetten in een medicijnweekdoos of om een medicijnrol te laten maken. Daarnaast kunt u gebruik maken van een wekker of kunt u uw alarm activeren op uw mobiele telefoon om u eraan te herinneren de medicijnen (op het juiste tijdstip) in te nemen. Via het Internet zijn ook diverse hulpmiddelen op te zoeken en te bestellen.

Volg ons op sociale mediaFacebook LinkedIn Twitter Youtube Instagram