• Home
  • Contact
  •  NL 
  • Login medewerkers
  • mijnUMCG

De wachtlijstperiode

Print 

De wachtlijstperiode is ook voor uw naaste(n) een spannende tijd. U weet niet wanneer u een oproep voor een levertransplantatie krijgt en hoe uw toekomst eruit ziet. Dit kan bij uw naasten allerlei gevoelens oproepen. Het is belangrijk om in overleg met hun alvast een aantal praktische zaken te regelen voordat u een oproep krijgt. Zo is het verstandig om van tevoren af te spreken wie u begeleidt naar het UMCG. De laatste uren voor een ingrijpende operatie brengen altijd extra spanningen met zich mee. Daarom is het beter om niet zelf te rijden. Regel het vervoer met een taxibedrijf of met familie/ vrienden. Neem vooraf contact op met uw zorgverzekeraar over vergoedingsmogelijkheden voor vervoerskosten in deze omstandigheden.
Ook is het verstandig één persoon te vragen na de transplantatie contact te onderhouden met uw familie en vrienden met betrekking tot uw gezondheid. Als u (jonge) kinderen heeft is het belangrijk om vroegtijdig opvang voor hen te regelen. Dit geldt ook voor eventuele huisdieren. Regel een achterwacht in geval van vakantie of uitval van degene die in eerste instantie voor opvang zorgt.
Rondom de levertransplantatie zal uw directe naaste niet in staat zijn te werken. Het is aan te raden om de eventuele werkgever hierover tijdig te informeren.

Volg ons op sociale mediaFacebook LinkedIn Twitter Youtube Instagram