• Home
  • Contact
  •  NL 
  • Login medewerkers
  • mijnUMCG

Fellowship HBP en Levertransplantatie

Print 

​In het UMCG bestaat voor chirurgen de mogelijkheid voor een fellowship bij de onderafdeling Hepato-pancreatico-biliaire Chirurgie en Levertransplantatie. Deze plaatsen (twee) zijn bestemd voor collega's die een officiële en internationaal erkende chirurgische opleiding hebben afgerond en die zich verder wensen te bekwamen op het gebied van de hepato-pancreatico-biliaire chirurgie en levertransplantatie. De onderafdeling streeft na om zowel een internationale als een nationale fellow in dienst te hebben. Bekijk de film over Hepato-pancreato-biliaire chirurgie en Levertransplantatie.

Duur en activiteiten

Gedurende het twee jaar durende fellowship wordt training gegeven in levertransplantatie, HPB chirurgie en multi-orgaan-donatie procedures. De fellow neemt deel aan de selectieprocedure van levertransplantatiepatiënten en participeert in de postoperatieve zorg voor de getransplanteerde patiënten. Daarnaast kan de fellow participeren in de activiteiten binnen het volledige palet van de hepato-pancreatico-biliaire chirurgie van onze onderafdeling. Klinisch onderzoek wordt gestimuleerd.

Salaris

Het salaris van de fellows wordt verstrekt door het ziekenhuis, de MS schaal wordt gehanteerd. Wij geven er de voorkeur aan dat buitenlandse fellows zich de Nederlandse taal eigen maken, zodat zij kunnen communiceren met de patiënten en kunnen deelnemen aan de diverse discussies en bijeenkomsten. Zolang geen Nederlands wordt gesproken zal Engels de voertaal zijn in de gesprekken onderling.

Examineren

Aan het einde van het fellowship wordt de chirurg gestimuleerd zich via de UEMS te laten examineren in MOD en levertransplantatie. Het operatietableau geeft de fellow ook de ruimte om zich in te schrijven voor het HPB-examen.

Solliciteren

Indien u meer informatie over het fellowship wenst kunt u contact opnemen met prof. dr. R.J. Porte, hoofd aandachtsgebied Hepato-pancreatico-biliaire Chirurgie en Levertransplantatie en coördinator van de levertransplantatiegroep.

tel.        050 3612896
e-mail    Contact  

Wilt u solliciteren, schrijf dan een sollicitatiebrief met als bijlagen een curriculum vitae en een recente pasfoto. Ook is een aanbevelingsbrief van uw afdelingshoofd vereist, waaruit blijkt dat hij uw sollicitatie onderschrijft. Tevens hebben wij vertalingen in het Engels of Nederlands nodig van uw officiële artsendiploma en uw geldige inschrijving als chirurg.
U kunt deze brief sturen naar:

Universitair Medisch Centrum Groningen
t.a.v. Prof.dr. R.J. Porte
Afdeling Chirurgie, BA 33
Postbus 30.001
9700 GZ GRONINGEN