• Home
  • Contact
  •  NL 
  • Login medewerkers
  • mijnUMCG

Voorzieningen

Print 

​Om ervoor zorgen dat u zoveel mogelijk in de buurt van uw kind kunt blijven, heeft het UMCG verschillenden voorzieningen voor ouders.

Eten en drinken

Als u bij uw kind op de kamer logeert, kunt ontbijten, lunchen en dineren in het personeelsrestaurant. U kunt ook eten en drinken in de brasserie in de Winkelstraat of de Ontvangsthal. In het UMCG is een kleine supermarkt. En er zijn koffie-, frisdrank- en snoepautomaten op meerdere plekken.

Het Cybercafé

Afbeelding cybercafe

Op de polikliniek van het Beatrix Kinderziekenhuis is het Cybercafé. Hier staan vier computers waar uw kind veilig internet kan gebruiken. Bijvoorbeeld om met hun vrienden en vriendinnen te e-mailen en chatten . De browser is veilig: kinderen kunnen alleen een beperkt aantal (kinder)sites bezoeken.

Verder staat er een I-kid. Dit is een speciale computer die eruitziet als een vlieger. Hiermee kan uw kind een e-card met een foto van zichzelf kan versturen.

Het Cybercafé is alleen voor kinderen die in het ziekenhuis liggen of kinderen die een afspraak hebben op de polikliniek.

Ouderverblijf

Op elke verpleegafdeling is een ouderdagverblijf. Logeert u bij uw kind op de kamer, dan kunt u gebruikmaken van de douche en toilet in het ouderverblijf.

Psychosociale begeleiding

Als uw kind ziek is, kan dit ook gevolgen hebben voor de gang van zaken bij u thuis. U kunt hier met een maatschappelijk werker over praten. Daarnaast kan hij praktische zaken voor u regelen en hulp bieden bij het oplossen van eventuele financiële problemen die verband houden met uw zieke kind. Heeft u behoefte aan een gesprek van levensbeschouwelijke aard, dan kunt u contact opnemen met een geestelijk verzorger. In het UMCG werken geestelijk verzorgers van verschillende levensovertuiging. De verpleging kan voor u een afspraak maken met een maatschappelijk werker, geestelijk verzorger of psycholoog.

De​ pedagogisch medewerkers van het Beatrix Kinderziekenhuis bieden hulp bij het voorkomen van problemen in de ontwikkeling, de opvoeding en het functioneren van uw kind als gevolg van ziekte, opname en behandeling in een ziekenhuis.

Consulent onderwijsondersteuning

Het team Educatieve Voorziening ondersteunt, adviseert en begeleidt langdurige en chronisch zieke kinderen in het UMCG. Als het nodig is, geven ze onderwijs in het ziekenhuis.

Rooming-in

In de Beatrix Kinderziekenhuis hebben bijna alle kamers een rooming-in-bed. Dit is een bed voor ouders dat uitgeklapt kan worden. Ook zit er onder de vensterbank een kast voor uw spullen. Linnengoed hoeft u niet mee te nemen. Wilt u op de kamer blijven slapen? Neem dan contact op met de verpleegkundige. Er zijn ook andere overnachtingsmogelijkheden.

Stiltecentrum

In het UMCG is een stiltecentrum. Dit is een ruimte waar u zich kunt terugtrekken voor bezinning of gebed. U kunt er bijvoorbeeld een kaars branden of lezen. Er zijn gebedskleden, De ruimte is zo ingericht, dat mensen van verschillende geloofs- en levensovertuigingen zich er thuis voelen. Het stiltecentrum is dag en nacht open. U vindt het op de eerste verdieping van Winkelstraat 1.

Apotheek De Sprong

In het UMCG is een apotheek, Apotheek de Sprong. U kunt hier  de medicijnen en verband- of hulpmiddelen halen die uw kind de eerste periode thuis moet gebruiken. Na overleg met u brengen wij uw eigen apotheek hiervan op de hoogte. U kunt daar later de medicijnen voor de vervolgbehandeling van uw kind halen. Op werkdagen is de apotheek geopend van 8.30-17.30 uur en op zaterdag van 10.00-12.00 uur.

Winkels

In de Winkelstraat en in de Ontvangsthal zijn een aantal winkels waar u boeken, tijdschriften, iets lekkers en cadeautjes kunt kopen.