• Home
  • Contact
  •  NL 
  • Login medewerkers
  • mijnUMCG

Nieuw- support van een leefstijlcoach

Print 
06 juli 2021

​Wilt u zich fitter voelen, meer bewegen of wat gewicht kwijtraken? Vanaf nu kunt u daarbij hulp krijgen van een leefstijlcoach. Zij helpen u graag om uw leefstijl in haalbare stappen te verbeteren en samen te kijken hoe u gezondere gewoontes in uw dagelijks leven kunt inpassen. Wilt u ook aanmoediging en ondersteuning krijgen van een leefstijlcoach? Vraag dan uw behandelaar om u door te verwijzen.

Graag stellen we de nieuwe leefstijlcoaches van het UMCG Transplantatiecentrum aan u voor:

Kim Roossien is naast leefstijlcoach ook docent bij de opleiding Sportkunde (Hanzehogeschool Groningen) en doceert vooral vakken op het gebied van gezondheid en leefstijl. 2019 was voor haar een heel bijzonder jaar, het jaar dat zij haar broer een nier heeft gedoneerd. Een periode die spannend en onzeker, maar vooral ontzettend mooi was. Het nastreven van een gezonde leefstijl was voor haar in deze periode belangrijk. Fit de operatie in, met een grotere kans op een snel herstel. Voor haar vanzelfsprekend, maar ze weet ook dat dit niet altijd makkelijk is. Als leefstijlcoach wil ze graag iedereen met een hulpvraag op het vlak van leefstijl stap voor stap begeleiden naar een duurzame gedragsverandering.


Kim Roossien

Petra Links werkt al geruime tijd met veel plezier in het Centrum voor Revalidatie, locatie Beatrixoord als logopedist en klinisch linguïst. Vanuit haar passie voor leefstijl en gezondheid en groeiende interesse hiervoor in de maatschappij heeft ze in 2019 de opleiding tot leefstijlcoach gedaan. Haar missie is dat patiënten gaan ervaren wat een gezonde leefstijl voor hen kan betekenen: namelijk dat zij zich met een gezonde leefstijl sterker en fitter voelen.


Petra Links

Anna Hummel is naast leefstijlcoach ook dialyseverpleegkundige in het UMCG en werkt 1 dagdeel per week op de nierfalenpoli. Daarnaast geeft ze een zelfmanagement training aan nefrologie patiënten en hun naasten. Na haar opleiding als dialyseverpleegkundige heeft ze de transplantatieopleiding gevolgd. Tijdens haar werk ontmoet ze veel verschillende transplantatiepatiënten. Een bijzondere groep die ze als leefstijlcoach graag wil ondersteunen om hun gedrag duurzaam te veranderen op het gebied van leefstijl. De patiënt houdt de regie, de leefstijlcoach ondersteunt bij het veranderingsproces. Stap voor stap, naast de patiënt op weg naar meer gezondheid!

Anna Hummel