• Home
  • Contact
  •  NL 
  • Login medewerkers
  • mijnUMCG

'Overlever' Jan Fennema organiseert fietstocht

Print 
20 februari 2019

Jan Fennema is een Friese jongeman, gek op wielrennen en getransplanteerd op 5-jarige leeftijd.Jan heeft de stichting ‘Overlever’ opgericht, die verschillende activiteiten organiseert. Op zaterdag 20 april 2019 is dat een fietstocht voor het goede doel.

‘Het doel van dit evenement is om het belang van levertransplantatie onder aandacht te brengen. En om in samenwerking met het UMCG geld op te halen voor levertransplantatieonderzoek’, vertelt Jan. Door het organiseren van een toertocht hoopt hij bij te dragen aan bewustwording over dit onderwerp.

Jan heeft hiervoor contact gezocht met Gryte Schaafstal, die als transplantatiecoördinator bij het UMCG werkt. Voor de organisatie en het uitzetten van de toertocht is hij bij Fiets Vrienden Lauwersland in Burum terechtgekomen. Fiets Vrienden Lauwersland verzorgt de fietstocht, zet hem op papier en zorgt op 20 april 2019 voor het bepijlen van de route en assistentie bij de inschrijftafel. De fietstocht wordt door de vereniging aangemeld bij de NTFU, de Nederlandse Toer Fiets Unie. De afstanden zijn 45 en 90 kilometer. Wie dit te ver vindt, kan de gezinstocht van ongeveer 20 kilometer doen.

Om de tochten goed voor te bereiden, hebben Jan Fennema en Jetze Haarsma van Fiets Vrienden Lauwersland de tocht voor-gefietst en ingesproken een voicerecorder. Jan: ‘Ik ben heel vaak onderweg op de fiets, maar hier ben ik nog nooit geweest!’ Een goed begin van hopelijk een geslaagde fietsdag op 20 april.

Wil je meedoen? Kijk op de site van Stichting Overlever of volg Jan op Facebook/stichtingoverlever.