• Home
  • Contact
  •  NL 
  • Login medewerkers
  • mijnUMCG

Informatie voor professionals

Print 

De afdeling Laboratoriumgeneeskunde (LG) omvat  de laboratoria voor klinisch chemische, hematologische en immunologische laboratoriumdiagnostiek binnen het UMCG. Naast de laboratoriumdiagnostiek vindt binnen de afdeling ook wetenschappelijk onderzoek plaats en wordt ​onderwijs en opleiding geboden. De afdeling Laboratoriumgeneeskunde bestaat uit diverse vakinhoudelijke laboratoria, prikpoli’s voor afname van bloed en het inzamelen van urine en enkele op techniek gerichte faciliteiten. Binnen de afdeling werken ongeveer vierhonderd medewerkers.

Externe aanvragen

De afdeling Laboratoriumgeneeskunde voert niet alleen bepalingen uit op verzoek van artsen binnen het UMCG. Ook laboratoria van andere ziekenhuizen maken gebruik van de dienstverlening van de afdeling. Het gaat hierbij vooral om het aanvragen van bepalingen die ze zelf niet verrichten. Verloskundigen dienen aanvragen in, in het kader van de screening op Down en Neurale Buis Defect (NBD). 
Via het menu aan de linkerzijde kunt u aanvraagformulieren voor diverse onderzoeken openen of downloaden.​

De Bepalingenwijzer

Via de knop aan de rechterzijde opent u de bepalingenwijzer. Deze biedt zorgprofessionals alle praktische informatie over bepalingen die de afdeling Laboratoriumgeneeskunde verricht. Voorbeelden zijn referentiewaarden, de wijze van aanvragen en inzenden, en doorlooptijden.
De bepalingenwijzer geeft bij iedere bepaling aan wie de contactpersonen zijn. De laboratoriummanager en laboratoriumspecialisten kunnen aangeven hoe u de betreffende bepaling kunt aanvragen en inzenden. De laboratoriumspecialisten kunnen u behulpzaam zijn bij de interpretatie van aanvragen en uitslagen.

 Praktisch
Volg ons op sociale mediaFacebook LinkedIn Twitter Youtube Instagram