• Home
  • Contact
  •  NL 
  • Login medewerkers
  • mijnUMCG

MBO- en HBO-stages

Print 
​​

​Afdeling Laboratoriumgeneeskunde biedt stages en (afstudeer-) projectstages aan voor studenten van het MLO en HLO (Middelbaar Laboratorium Onderwijs en Hoger Laboratorium Onderwijs). Laboratoriumgeneeskunde onderschrijft het belang van goed opgeleide en gemotiveerde toekomstige medewerkers en verleent daarom medewerking aan stages in alle stadia van deze opleidingen. Een stage geeft een goed beeld van de toekomstige werkzaamheden. Dit geeft studenten in een vroeg stadium van de opleiding extra motivatie om de opleiding te voltooien.

Onderaan deze pagina vindt u links naar de opleidingsinstituten waarmee de afdeling Laboratoriumgeneeskunde samenwerkt.

HLO-Medische diagnostiek

De afdeling werkt nauw samen met de Hanzehogeschool Groningen bij de analistenopleiding HLO-medische diagnostiek. Tijdens deze 4-jarige voltijdse HBO-opleiding brengen studenten de eerste twee jaren door op de Hanzehogeschool met een grote praktijkcomponent naast de theoretische scholing. In het gehele 3e jaar lopen de studenten drie dagen per week stage in het UMCG of een ander diagnostisch laboratorium. Tijdens de stage zijn de studenten werkzaam in vier verschillende laboratoria: Klinische Chemie, Pathologie, Genetica en Medische Microbiologie. Het 4e studiejaar wordt geheel in de praktijk doorgebracht. Dat kan het in UMCG zijn, maar ook in een ander diagnostisch laboratorium.

Projectstages

Naast het uitvoeren van bepalingen voor de patiëntenzorg, vindt er binnen de afdeling Laboratoriumgeneeskunde ook onderzoek plaats in het kader van de optimalisatie en ontwikkeling van bepalingen en bepalingstechnieken. In dit onderzoek kunnen stagiaires participeren in het kader van (afstudeer)projectstages. Projectstagiaires worden begeleid door analist-werkbegeleiders en Laboratoriumspecialisten. Ook is er een aantal projectstageplaatsen op de researchafdelingen van Laboratoriumgeneeskunde. Hierbij kunnen stagiaires meewerken aan toegepast of fundamenteel onderzoek.Tijdens de projectstage kunnen alle kwalificaties en competenties, opgesteld door de opleidingsinstituten, behaald worden.

HBO-Informatica

Afdeling Laboratoriumgeneeskunde biedt ook stagemogelijkheden aan studenten HBO-Informatica. Bij het hedendaagse laboratoriumonderzoek worden veel ICT- en informaticawerkzaamheden uitgevoerd. In deze werkzaamheden kunnen HBO-informatica stagiaires participeren.

​​MBO-Doktersassistent

Afdeling Laboratoriumgeneeskunde biedt ook stage mogelijkheden aan leerlingen in opleiding tot Doktersassistent. Hierbij kunnen stagiaires meedraaien op de Prikpoli, waarbij patiëntencontact en een correcte bloedafname centraal staan.

Meer informatie

MLO en HLO:
Mw. ing. Mariska Geuken, onderwijsfunctionaris
E-mail: Contact
Telefoon: 050-361 13 08

Mw. dr. Janneke Dijck-Brouwer, onderwijscoördinator
E-mail: Contact
Telefoon: 050-361 37 82​

MBO-Doktersassisten:
MW. M. Zijlstra - Zuidema, teamleider Afname, Projecten en Dienstverlening
E-mail: Contact

 Praktisch
Volg ons op sociale mediaFacebook LinkedIn Twitter Youtube Instagram