•  NL 
  • Login medewerkers
  • mijnUMCG

Gynaecologie

Print 

De kindergynaecologie is een van de aandachtsgebieden van de afdeling gynaecologie. Gynaecologen met aandachtsgebied kindergynaecologie zien meisjes en adolescenten met vulvaire en vaginale problematiek zowel aangeboren als verworven aandoeningen. Daarnaast zijn endocrinologische aandoeningen leidend tot primaire of secundaire amenorrhoe bij adolescenten onderwerp van diagnostiek en behandeling bij de gynaecoloog. 

De gynaecoloog met aandachtsgebied kindergynaecologie behandelt in een multidisciplinair team van kinderurologen, kinderendocrinologen en kinderchirurgen en genetici en kinderpsychiater, kinderen met aangeboren afwijkingen van de vrouwelijke geslachtsorganen (disorders of sexual development: DSD).

Vanzelfsprekend wordt er nauw samengewerkt met de radiologen om tot een optimale diagnostiek te kunnen komen. Het gaat hierbij veelal om kinderen met een aangeboren onduidelijk geslacht (DSD). Kinderen met DSD worden in zijn algemeenheid ontdekt kort na de geboorte of vroeg in de puberteit. Het multidisciplinaire DSD team komt maandelijks bij elkaar om de casuistiek die aangeboden wordt uit de regio met elkaar te bespreken qua diagnostiek en behandeling. Chirugische interventie wordt verricht door de kinderurologen en kinderchirugen in samenwerking met de gynaecologen indien van toepassing.

Volg ons op sociale mediaFacebook LinkedIn Twitter Youtube Instagram