•  NL 
  • Login medewerkers
  • mijnUMCG

Over Kinderchirurgisch Centrum UMCG

Print 

Deze homepage geeft u inzicht in belangrijke aspecten van de operatieve behandeling van zeer verschillende aandoeningen bij kinderen in het UMCG. Het Kinderchirurgisch Centrum UMCG omvat alle specialismen die betrokken zijn in de chirurgische behandeling van kinderen, in de ruimste zin van het woord.

Op 1 september 2010 is het Kinderchirurgisch Centrum UMCG opgericht. Het Kinderchirurgisch Centrum UMCG is een samenwerkingsverband tussen alle snijdende disciplines van het UMCG, de afdeling Kindergeneeskunde en de afdeling Anesthesiologie en maakt onderdeel uit van het Beatrix Kinderziekenhuis UMCG.

Beatrix Kinderziekenhuis – UMCG

Het Beatrix Kinderziekenhuis – UMCG telt 150 klinische bedden, waarop jaarlijks gemiddeld 3700 kinderen worden opgenomen. Daarnaast bezoeken ruim 22.000  kinderen de verschillende poliklinieken, zoals poliklinieken Kinderchirurgie, Kindergeneeskunde, Plastische Chirurgie, KNO, MKA etc.

De aanwezigheid van alle specialismen en de continue aandacht voor kwaliteit en voor nieuwe ontwikkelingen op zowel medisch als verpleegkundig gebied staan garant voor het kunnen aanbieden van  uitstekende medische en verpleegkundige zorg voor zieke kinderen.

Een belangrijk onderdeel van de medische zorg binnen het Beatrix Kinderziekenhuis UMCG betreft het uitvoeren van operatieve ingrepen bij kinderen. Veel verschillende specialismen voeren operatieve ingrepen bij kinderen uit.

 Praktisch
Volg ons op sociale mediaFacebook LinkedIn Twitter Youtube Instagram