•  NL 
  • Login medewerkers
  • mijnUMCG

Bezoekuren

Print 

Bezoek is welkom van 15.00 uur tot 20.00 uur en in het weekend en op feestdagen van 11.00 uur tot 20.00 uur. Wanneer u niet kunt komen op deze bezoektijden, kunt u overleggen met de verpleging.

Patiënten in een ziekenhuis zijn vaak erg vatbaar voor infecties. Een gewone verkoudheid kan voor sommige patiënten al vervelende gevolgen hebben. Bent u flink verkouden, kom dan een keertje niet op bezoek. Als uw kinderen op school of bij vriendjes in aanraking zijn geweest met besmettelijke ziekten, neemt u ze dan niet mee naar het ziekenhuis.

Hygiëne

Bij binnenkomst op de afdeling ziet u handhygiëne pompjes aan de muur hangen. Om een goede hygiëne bij ons op de afdeling te blijven waarborgen, wordt u verzocht om bij het betreden en bij het verlaten van de afdeling uw handen te desinfecteren met het desbetreffende middel wat in de pompjes zit.

Onderzoek en verzorging gaan ook gedurende het bezoekuur gewoon door, het kan dus voorkomen dat de patiënt op het moment dat u op bezoek komt afwezig is of juist wordt verzorgd. Op een meerpersoonskamers wordt het bezoek soms gevraagd even de kamer te verlaten als bij een andere patiënt onderzoek of zorg moet plaatsvinden.

Algemeen geldt dat er maximaal twee bezoekers per patiënt zijn toegestaan. Als een patiënt meer bezoek wil ontvangen en zijn of haar gezondheid staat dat toe, dan kunnen patiënten hun bezoek in het dagverblijf ontvangen.