• Home
  • Contact
  •  NL 
  • Login medewerkers
  • mijnUMCG

​​Het coronavirus​​ en IBD​

​​De Crohn en Colitis Ulcerosa Vereniging Nederland​​ (CCUVN) heeft een vraag en antwoord pagina op hun site gezet met informatie over het coronavirus en de mogelijke risico’s voor mensen met de ziekte van Crohn of colitis ulcerosa. Bekijk deze pagina voor de meest actuele informatie.​​

Kijk voor de meest actuele informatie over het coronavirus en het UMCG op corona.umcg.nl​

Welkom op de homepage van het IBD Centrum UMCG. Deze homepage biedt informatie voor jongeren en volwassenen met een chronische darmziekte (in het Engels: Inflammatory Bowel Disease, IBD). Maar ook is deze website bedoeld voor professionals, onderzoekers en andere geïnteresseerden.

Het IBD Centrum biedt zorg voor volwassenen en jongeren vanaf zestien jaar. Kinderen met IBD worden behandeld op de polikliniek van Beatrix Kinderziekenhuis van het UMCG. Als zij zestien worden gaan ze naar de zgn. Transitiepoli. Als ze achttien zijn gaan jongeren over naar de ‘volwassen’ polikliniek IBD.

Voor het stellen van de diagnose en de behandeling van IBD is de expertise van verschillende specialisten nodig. Het IBD Centrum stelt de patiënt centraal en organiseert de multidisciplinaire zorg zo goed mogelijk rondom de patiënt. Om de zorg verder te ontwikkelen en te verbeteren houdt het IBD Centrum zich ook bezig met onderzoek, opleiding en onderwijs. 

Specialismen:

 Praktisch
Volg ons op sociale mediaFacebook LinkedIn Twitter Youtube Instagram