•  NL 
  • Login medewerkers
  • mijnUMCG

Screening (vooronderzoeken)

Print 

Voorafgaand aan een mogelijke harttransplantatie vindt een zogenaamde screening plaats. Tijdens de screening wordt u opgenomen op de verpleegafdeling Cardiologie van het Hartcentrum voor het doen van onderzoeken. De opname duurt afhankelijk van uw conditie ongeveer twee weken.

Het doel van deze fase is uit te zoeken of u een geschikte kandidaat bent voor een harttransplantatie. De uitslagen van de onderzoeken, uw eigen motivatie en de eventuele aanwezigheid van andere specifieke problemen zijn hierin bepalend.

Er wordt nagegaan of:

  • er medische bezwaren zijn tegen een transplantatie;
  • er specifieke problemen zijn die extra aandacht vragen bij of na een transplantatie.

De onderzoeken zijn gericht op het functioneren van uw hart en op de beoordeling van andere organen, zoals longen, lever, nieren en botten. Ook wordt geprobeerd mogelijke infectiebronnen op te sporen. U bezoekt daarom de tandarts en de keel-, neus- en oorarts. Vrouwelijke patiënten bezoeken ook de gynaecoloog.

U en uw naaste familie maken in deze fase ook kennis met de leden van het harttransplantatieteam. Als u behoefte heeft om de afdelingen waarmee u te maken krijgt te bezoeken (bijvoorbeeld de Thorax Intensive Care) dan kunt u een afspraak maken met de verpleegkundig specialist

Volg ons op sociale mediaFacebook LinkedIn Twitter Youtube Instagram