•  NL 
  • Login medewerkers
  • mijnUMCG

Wachtlijst

Print 

Als de uitslagen van de screening binnen zijn volgt opnieuw een bespreking.
In dit gesprek bespreekt het team de mogelijkheden en beperkingen van een harttransplantatie uitgebreid. Als het harttransplantatieteam u een geschikte kandidaat vindt, wordt u op de wachtlijst geplaatst bij Eurotransplant in Leiden. Dat is een organisatie waarin verschillende Europese landen samenwerken en waar alle donoren worden aangemeld. De meldkamer van de ambulance is op de hoogte van het feit dat u ambulancevervoer nodig heeft op een niet van te voren te bepalen tijdstip.
U brengt de wachttijd thuis door. In deze tijd komt u regelmatig op de polikliniek van het UMCG voor controle. De mogelijkheid om in het revalidatiecentrum Beatrixoord te verblijven zal overwogen worden als dit nodig blijkt te zijn.
De wachtijdfase is ook voor uw partner en familie een spannende tijd. Het is verstandig met uw partner of familie goede afspraken te maken voor de periode rondom de transplantatie.
In de wachttijd is het belangrijk dat uw conditie met behulp van training (met bijvoorbeeld een hometrainer), voeding en medicamenten zo goed mogelijk blijft.
Bij ernstige infecties kan het voorkomen dat u tijdelijk niet geschikt bent voor een transplantatie. Zodra de infecties over zijn, bent u weer transplantabel.

Volg ons op sociale mediaFacebook LinkedIn Twitter Youtube Instagram