•  NL 
  • Login medewerkers
  • mijnUMCG

Periode na de operatie

Print 

Na de operatie volgt de periode van herstel. De eerste tijd bent u nog in het ziekenhuis opgenomen. Daarna volgt de periode van revalidatie. Om te kijken of het lichaam uw nieuwe hart goed accepteert worden regelmatig biopten genomen.

Intensive Care Volwassen

Na de operatie gaat u naar de Intensive Care Volwassen (ICV). U wordt beademd en ligt aan de bewakingsmonitor. U krijgt via een infuus vocht toegediend en via andere slangen wordt wondvocht en overtollig maagsap afgevoerd. U heeft ook een beademingsbuisje in uw keel, waardoor u niet kunt praten.

De beademingsbuis en enkele slangen worden, zodra uw situatie dat toestaat, verwijderd. Andere slangen en het infuus in uw arm houdt u nog een tijdje. De lengte van uw verblijf op de Intensive Care kan variëren en is afhankelijk van uw conditie.

Vanaf de Intensive Care gaat u naar de afdeling Hartbewaking totdat u geen bewaking en/of extra zorg meer nodig heeft. Zodra uw conditie het toelaat, wordt u overgeplaatst naar de verpleegafdeling. Daar komt op een eenpersoonskamer te liggen. De eerste weken na de operatie kunt u zich behoorlijk moe voelen. Het is dan verstandig om niet te veel bezoek te ontvangen. Het is goed mogelijk dat u informatie uit uw geheugen over de opname op de Intensive Care kwijt bent, of dat uw korte termijngeheugen tijdelijk minder goed functioneert.

De fysiotherapeut begeleidt u na de operatie om uw conditie te versterken. Een dag of vier na de operatie begint u onder zijn begeleiding met de eerste oefeningen om uw spieren sterker te maken

Volg ons op sociale mediaFacebook LinkedIn Twitter Youtube Instagram