•  NL 
 • Login medewerkers
 • mijnUMCG

Overnachten

Print 

​De familie van een opgenomen patiënt heeft verschillende opties om te overnachten in de buurt van het UMCG. Dat geldt ook voor patiënten die intensief behandeld worden, maar niet zijn opgenomen. Die mogelijkheden zijn:

 • Rooming-in in Beatrix Kinderziekenhuis
 • NH Hotel
 • Familiehuizen
 • Ronald McDonald Huis

Rooming-in - korte periode

In het Beatrix Kinderziekenhuis en op de afdeling Kinderchirurgie hebben bijna alle kamers een rooming-in-bed: een 1-persoons opklapbed voor een ouder. Er is een kast en u hoeft geen linnengoed mee te nemen. Het overnachten is gratis. Vraag een verpleegkundige om informatie.

NH Hotel - korte tot middellange periode

Bent u familie of naaste van iemand die in het UMCG is opgenomen? Dan kunt u met korting overnachten in het NH Hotel. U kunt, als er voldoende plaats is, blijven zo lang de behandeling van uw familielid duurt. Deze korting geldt dus niet voor patiënten die behandeld worden in het UMCG. Die betalen de normale prijs.

U overnacht in een 2-persoonskamer, ook als u alleen bent. Deze kamer kost zonder ontbijt kost 53 euro. Het ontbijt kost 10 euro per persoon. U kunt een verpleegkundige vragen om te reserveren. Als u niet via de verpleegafdeling reserveert, betaalt u de normale prijs.

Familiehuizen - korte tot lange periode

Als u of uw familielid wordt behandeld in het UMCG, is het fijn dat er familie in de buurt kan zijn. Daarom zijn er de Familiehuizen. De Familiehuizen zijn in eerste instantie bedoeld voor patiënten die een transplantatie krijgen, voor kinderen die protonentherapie krijgen en voor hun familie. Ook andere patiënten en hun familie kunnen soms gebruikmaken van de Familiehuizen.

Ronald McDonald Huis - lange periode

Het Ronald McDonald Huis is voor ouders en broertjes en zusjes van ernstig zieke kinderen die zijn opgenomen in het Beatrix Kinderziekenhuis. Het is geen onderdeel van het UMCG.

Het Ronald McDonald Huis is aan het H.A. Kooykerplein 15, vlakbij het UMCG. Het Huis heeft 24 kamers met douche en toilet, 2 huiskamers, een bibliotheek, een wasserette en een gezamenlijke keuken. Er is voldoende speelgoed. Er zijn altijd vrijwilligers bij de receptie waar u alles aan kunt vragen.

De kamers zijn beschikbaar op basis van urgentie. U komt als eerste in aanmerking als uw kind in een levensbedreigende situatie verkeert en u in de buurt moet blijven. Daarna hanteert het Huis achtereenvolgens de volgende criteria:

 • Uw kind ligt op een intensive care van het Beatrix Kinderziekenhuis en u woont meer dan 15 kilometer buiten Groningen of u heeft geen auto.
 • Uw kind ligt op een verpleegafdeling van het Beatrix Kinderziekenhuis, er is geen rooming-in beschikbaar en u woont meer dan 70 kilometer buiten Groningen.
 • Uw kind ligt op een verpleegafdeling van het Beatrix Kinderziekenhuis, er is geen rooming-in beschikbaar en u woont meer dan 30 kilometer buiten Groningen of u heeft geen auto.
 • Uw kind ligt op een intensive care van het Beatrix Kinderziekenhuis en u woont niet in de stad Groningen.
 • Uw kind ligt op een verpleegafdeling van het Beatrix Kinderziekenhuis en u woont niet in de stad Groningen.


U betaalt een bijdrage in de kosten van 15 euro per overnachting, per kamer. De verpleegkundige kan voor u een aanvraag doen. De aanvraag is geen reservering. ​

Kosten

Vraag vooraf aan uw zorgverzekeraar of u de kosten vergoed worden en onder welke voorwaarden dat zo is.

Fonds Familie in de buurt is een fonds van het UMCG. Het kan de familie van ernstig zieke patiënten ondersteunen bij reis- en verblijfkosten. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met uw maatschappelijk werk.​​​

Faciliteiten in en bij het UMCG

In het UMCG zijn verschillende faciliteiten zoals winkels en een kleine supermarkt. U kunt tegen het normale tarief, dus niet het medewerkerstarief, eten in het UMCG-restaurant aan de Fonteinstraat 14. U kunt hier alleen pinnen.

U kunt parkeren in 1 van de parkeergarages van het UMCG.

Er is een wasserette aan het Schuitendiep 58. Op 10 minuten lopen van het UMCG zijn meerdere grote supermarkten.

Volg ons op sociale mediaFacebook LinkedIn Twitter Youtube Instagram