• Home
  • Contact
  •  NL 
  • Login medewerkers
  • mijnUMCG

Bezoek aan de polikliniek

Print 
Klinische GeneticaKanker
  

​Locatie in het UMCG

Polikliniek Oncologie 1 (​Bekijk de plattegrond)
Fonteinstraat 20
Telefoon: (050) 361 72 29

Op werkdagen bereikbaar van 8.00 tot 16.30 uur.

Voor wie?

U kunt op de polikliniek terecht voor afspraken, onderzoek en behandeling op het gebied van erfelijke borst-, eierstok-, darm-, en baarmoederkanker. Als u een verhoogde kans op erfelijke borstkanker heeft, wordt u verwezen naar de MOC-polikliniek (Mamma Ovarium Carcinoom).

Afspraak

Voor een afspraak op de polikliniek heeft u een verwijziging nodig van uw huisarts of specialist. Wij bekijken dan bij welke specialist u het best terecht kunt en wanneer. U ontvangt daarna een afspraakbrief met een oproep voor het spreekuur.

Heeft u een afspraak en kunt u niet? Of heeft u vragen over de afspraak? Neem dan zo snel mogelijk contact met ons op. U vindt het telefoonnummer hierboven en in de afspraakbrief.

Is uw familie al bekend bij de afdeling Genetica van het UMCG, dan kunt u direct contact opnemen met het team om te vragen of u en/of andere familieleden in aanmerking komen voor erfelijkheidsonderzoek en voorlichting. Het is verstandig uw huisarts en/of behandelend specialist hiervan op de hoogte te brengen.

Drie locaties

De polikliniek heeft drie locaties:

  • het UMCG te Groningen
  • het MCL te Leeuwarden
  • de Isala Klinieken (locatie Sophia) te Zwolle.

Uw aanmelding voor de polikliniek verloopt via het UMCG. Op basis van uw woonplaats wordt u uitgenodigd voor het spreekuur dat voor u het dichtst bij is.

Voorbereiding op uw bezoek

Voor uw eerste bezoek is het niet nodig dat u stopt met het gebruik van bepaalde medicijnen. Dit is vaak wel nodig bij aanvullend onderzoek, maar dat wordt u dan duidelijk verteld.

Onderzoeken

Het kan zijn dat u voorafgaand of aansluitend aan uw afspraak nog andere onderzoeken krijgt, zoals een röntgenfoto. Soms moet u ook eerst bloed moet laten prikken bij de Prikpoli.​

​Aanmelden bij de aanmeldzuil

Op onze polikliniek kunt u zich aanmelden bij de aanmeldzuil.   

Op uw afspraakbrief staat een streepjescode. Houd deze code voor de scanner van het aanmeldsysteem. U krijgt een bon met daarop uw oproepnummer en uw afspraken.

U wordt opgeroepen door uw arts/verpleegkundige. Voor vragen kunt u terecht bij de medewerker aan de balie.​​​​​

Volg ons op sociale mediaFacebook LinkedIn Twitter Youtube Instagram