• Home
  • Contact
  •  NL 
  • Login medewerkers
  • mijnUMCG

Aankondiging Noordelijke BRCA-dag 2020 - uitgesteld tot voorjaar 2021

Print 

BRCA draag je ​niet alleen

In het voorjaar van 2021 wordt in Groningen voor de vierde keer een informatiedag georganiseerd voor families met een erfelijke aanleg voor borst- en eierstokkanker (BRCA1 en/of BRCA2) georganiseerd door het expertise centrum van het UMCG, in samenwerking met Borstkankervereniging Nederland / Oncogen en Stichting Olijf. De dag is bedoeld voor patiënten, dragers en hun familieleden uit heel Noord Nederland, die te maken hebben met deze aandoening. We maken zo snel mogelijk de nieuwe datum bekend.

Acht deskundigen geven lezingen over verschillende onderwerpen waar je mee te maken kunt krijgen als je (mogelijk) een erfelijke aanleg hebt voor borst- en eierstokkanker. Zoals het erfelijkheidsonderzoek, controles versus preventieve operaties, borstreconstructie, eierstokverwijdering en de overgang, emotionele gevolgen, behandeling van kanker en de mogelijkheden bij het afsluiten van verzekeringen. Ook wordt aandacht besteed aan de betekenis van een BRCA-aanleg voor mannen. Van alle presentaties zullen video-opnames worden gemaakt.

Er is ruimte voor vragen aan de sprekers, maar ook voor onderlinge uitwisseling van ervaringen. Daarnaast zal er een Show & Tell sessie zijn. Hierin kan je in gesprek met vrouwen die een borstoperatie hebben ondergaan. Zij zijn bereid om het resultaat van de operatie te laten zien. Ook is er een informatiemarkt.

Wil je alvast meer weten, dan kun je de presentaties van de BRCA-dag in 2017 bekijken:

  Bekijk de presentaties​​

Datu​m

Voorjaar 2021, datum wordt zo snel mogelijk bekend gemaakt.

Locatie

UMCG, Hanzeplein 1, Postbus 30.001, 9700 RB Groningen

Tijd

Inloop vanaf 10:30 uur, start programma 11:00, einde programma 17:00

​Aanmelden​

Wanneer u bij deze dag aanwezig wilt zijn, verzoeken wij u zich via onderstaande knop aan te melden. Mocht u na inschrijving niet meer in de gelegenheid zijn om te komen, ​​​kunt u zich afmelden via dit​ afmeldformulier​.

​Aanmelden​

P​​rogram​ma

Bekijk het programma​​

Bereikbaarheid

Met het openbaar vervoer: buslijnen 1, 3, 4 en 5. Halte UMCG Hoofdingang 9292ov.nl​

Parkeren voor eigen rekening: 

Besch​ikbare plaatsen

400​

 Praktisch
Volg ons op sociale mediaFacebook LinkedIn Twitter Youtube Instagram