• Home
  • Contact
  •  NL 
  • Login medewerkers

Noordelijke BRCA-dag 2017

Print 

​BRCA draag je niet alleen

Op zaterdag 14 oktober 2017 wordt in Groningen voor de derde keer een informatiedag georganiseerd voor families met een erfelijke aanleg voor borst- en eierstokkanker (BRCA1 en/of BRCA2) georganiseerd door het expertise centrum van het UMCG, in samenwerking met Borstkankervereniging Nederland / Oncogen en Stichting Olijf. De dag is bedoeld voor patiënten, dragers en hun familieleden uit heel Noord Nederland, die te maken hebben met deze aandoening.

Acht deskundigen geven lezingen over verschillende onderwerpen waar je mee te maken kunt krijgen als je (mogelijk) een erfelijke aanleg hebt voor borst- en eierstokkanker. Zoals het erfelijkheidsonderzoek, controles versus preventieve operaties, borstreconstructie, eierstokverwijdering en de overgang, emotionele gevolgen, behandeling van kanker en de mogelijkheden bij het afsluiten van verzekeringen.

Er zal ruimte zijn voor vragen aan de sprekers, maar ook voor onderlinge uitwisseling van ervaringen. Ook is er een Show & Tell sessie. Hierin kun je in gesprek met vrouwen die een borstoperatie hebben ondergaan. Zij zijn bereid om het resultaat te laten zien. Daarnaast is er een informatiemarkt.

Bekijk het volledige programma hier.

Datum:
14 oktober 2017

Locatie:
DOT Groningen, Vrydemalaan 2, 9713 WS Groningen

Tijd:
inloop vanaf 10:30 uur, start programma 11:00, einde programma 17:00

Bereikbaarheid:
Met het openbaar vervoer: buslijnen 1, 3, 4 en 5. Halte UMCG Noord 9292ov.nl
Parkeren voor eigen rekening: Parkeergarage Boterdiep 

Beschikbare plaatsen:
220


Foto: Eva Großmann


Inschrijven

 Praktisch
Volg ons op sociale mediaFacebook LinkedIn Twitter Youtube Instagram