•  NL 
  • Login medewerkers
  • mijnUMCG

Het Groningen Expertisecentrum Ontwikkelingsachterstand

Print 

​U vindt hier praktische informatie over het Groningen Expertisecentrum Ontwikkelingsachterstand, kortweg de GEO-polikliniek.

De GEO-polikliniek is gericht op onderzoek naar de oorzaak van ontwikkelingsachterstand of verstandelijke beperking. Kinderen en volwassenen met een ontwikkelingsachterstand of verstandelijke beperking bij wie de oorzaak (nog) niet gevonden is, kunnen worden verwezen​ naar de GEO-polikliniek. 

Sinds 2014 is de coördinatie van het toenmalige Team Diagnostiek Ontwikkelingsachterstand (TDO) over gegaan van de kindergeneeskunde naar de klinische genetica. Dat was een logische stap gezien de ontwikkelingen in de diagnostiek van ontwikkelingsachterstand: de meeste diagnoses worden nu gesteld met genetisch onderzoek. Pre- en post-test counseling worden daarbij toenemend belangrijk, evenals het werken met een multidisciplinair team. Dus wij hebben niet alleen de naam aangepast, maar ook de werkwijze, waarbij uitgebreide genetische diagnostiek eerder en sneller wordt toegepast.

Volg ons op sociale mediaFacebook LinkedIn Twitter Youtube Instagram