•  NL 
  • Login medewerkers
  • mijnUMCG

​Patiënten en verwijzers vinden hier informatie over het Endoscopiecentrum van het UMCG. Via bovenstaande menu-opties navigeert u naar het betreffende deel van de site.

Op het Endoscopiecentrum worden inwendige onderzoeken gedaan van de longen en het maag-, darm-, en levergebied. Sommige van deze onderzoeken zijn zeer geavanceerd, zoals een endo-echografie, ballonenteroscopie, ERCP of cholangioscopie. Deze onderzoeken worden niet in alle centra verricht.

Een endoscopie kan worden verricht als hulpmiddel bij het vaststellen van de diagnose. Het onderzoek kan ook bedoeld zijn als behandeling, bijvoorbeeld het stelpen van een bloeding of het verwijderen van een poliep. Andere behandelingen die op het Endoscopiecentrum worden verricht zijn het plaatsen van een PEG–sonde, het oprekken van vernauwingen en het plaatsen van een stent in de slokdarm.

Tenslotte worden op het Endoscopiecentrum ook functieonderzoeken verricht. Het gaat dan om onderzoek naar het functioneren van de slokdarm en de darmen door bijvoorbeeld een drukmeting of een ademtest.

​ 

Volg ons op sociale mediaFacebook LinkedIn Twitter Youtube Instagram