•  NL 
  • Login medewerkers
  • mijnUMCG

Voedselovergevoeligheid

Print 

Binnen de diëtetiek zijn twee diëtisten werkzaam met als specialisatie voedselovergevoeligheid bij volwassenen: Berta Beusekamp en Kirsten Weerstand. Verwijzing naar de diëtist vindt uitsluitend plaats op aanvraag van specialisten in het UMCG, met name allergologen. De diëtist heeft binnen de voedselovergevoeligheid  verschillende taken met als doel  het verminderen van de symptomen:

  • het in kaart brengen van de relatie  tussen de  klachten en voeding als bijdrage aan de diagnostiek van voedselovergevoeligheid;
  • beoordeling van de voeding op volwaardigheid;
  • het verstrekken van en begeleiding bij een, bij voorkeur individueel, afgepast voedingsadvies of eliminatiedieet;
  • begeleiding bij provocaties.

De diëtisten werkten nauw samen met verschillende disciplines:

  • allergologen: dr. J.N.G. Oude Elberink en dr. G.J. Jonker;
  • physician assistent: mw. H.D.M. Smidt;
  • allergoloog in opleiding: drs. R. Dhaliwal

Daarnaast is er intensieve samenwerking met de medewerkers van het functiecentrum allergologie en medisch immunologen.


 

Volg ons op sociale mediaFacebook LinkedIn Twitter Youtube Instagram