•  NL 
  • Login medewerkers
  • mijnUMCG

UMCG Oncologiecenturm

Print 

​Samen werken aan de zorg voor kanker

De zorg voor patiënten met kanker is één van de speerpunten van het Universitair Medisch Centrum Groningen. Daarbij past onderzoek naar het ontstaan van kanker en het vinden van nieuwe succesvolle behandelmethoden om patiënten te genezen en de  kwaliteit van leven zo hoog mogelijk te houden.  Mede daarom is besloten tot de bouw van het Oncologie Centrum, het fysieke deel van het UMC Groningen Cancer Center. In het centrum werken topspecialisten intensief samen om de best mogelijke zorg aan patiënten te geven. Die zorg is altijd maatwerk. Het centrum maakt gebruik van de meest geavanceerde diagnostiek- en behandelmethoden om tot het beste resultaat te komen. Dit in nauwe afstemming met verwijzende huisartsen en specialisten in andere ziekenhuizen.

Kennisinstituut en hoogwaardig behandelcentrum

Het UMCG Cancer Center is als herkenbaar kennisinstituut en hoogwaardig behandelcentrum een spil in het regionale netwerk van kankerzorg.  OncoLifes, één van de projecten van het centrum, ontwikkelt een gezamenlijke infrastructuur voor de verzameling van klinische gegevens en patiëntenmateriaal.

Wetenschappelijk onderzoek

De specialistische zorg in het kankercentrum is mogelijk door goed wetenschappelijk onderzoek. Bij dat onderzoek wordt intensief samengewerkt met bijvoorbeeld nationale en internationale universitaire kankercentra in Europa, de VS en Canada. Resultaten uit het onderzoek worden zo snel mogelijk vertaald naar verbeteringen in diagnostiek en behandeling. Ook wordt onderzoek gedaan bij overlevenden van kanker om schadelijke effecten van behandelingen te kunnen voorkomen.


Oncologie Centrum

In de visie van het UMCG Cancer Center, en daarmee van het Oncologie Centrum, neemt persoonlijke aandacht voor alle patiënten een belangrijke plaats in.

De architectuur en inrichting van het Oncologie Centrum, waar verschillende poliklinieken gehuisvest zijn, ondersteunt efficiënt de hoogwaardige zorg. De materiaalkeuze, het kleurgebruik en de indeling geven een gevoel van kleinschaligheid, rust en comfort. Door het open karakter van het gebouw ontstaat gemakkelijk contact tussen de patiënt en de zorgverleners. Ook bevordert de indeling van de ruimte het informeel contact en de samenwerking tussen de medewerkers.

Persoonlijke aandacht

Het Oncologie Centrum biedt in een passende omgeving ook psychosociale zorg. In het Informatiecentrum Oncologie worden patiënten begeleid in het vinden van aanvullende informatie. Het Informatiecentrum organiseert daarnaast diverse activiteiten om het contact met lotgenoten te bevorderen.

Uniek is de verblijfsruimte De Stee. Deze sfeervolle en aangename ruimte is van alle gemakken voorzien: comfortabele leunstoelen, laptops met internetverbinding, televisie met hoofdtelefoons en iets te eten en te drinken. Kortom: een ruimte in huiskamersfeer voor patiënten en hun begeleiders, die tussen twee afspraken langer moeten wachten.

Lees meer over De Stee.

Lees meer over het Cancer Center.


Volg ons op sociale mediaFacebook LinkedIn Twitter Youtube Instagram