•  NL 
  • Login medewerkers
  • mijnUMCG

Informatie voor patiënten

Print 
Foto05.jpg

Iedereen die wordt behandeld in het UMCG kan worden doorverwezen naar een diëtist. In het UMCG zijn ongeveer 35 diëtisten werkzaam. Daarnaast werken er diëtisten op tijdelijke basis, zij worden ingezet uit het poolbureau van het UMCG. Alle diëtisten zijn ingeschreven in het Kwaliteitsregister Paramedici. Ze zijn deskundig op het gebied van voeding en dieetbehandeling bij ziekte, en werken zowel klinisch als poliklinisch.

Werkwijze

Met de patiënten worden voedings- en dieetadviezen besproken die passen bij de behandeling waarvoor de patiënt de arts of specialist bezoekt. Voorkomen en behandelen van ondervoeding in het ziekenhuis is één van de speerpunten. Daarnaast is de diëtetiek betrokken bij tal van specialismen, De afdeling Diëtetiek werkt regelmatig samen met collega’s in andere (academische) ziekenhuizen, instellingen, of in de eerste lijn.

De diëtetiek van het UMCG is verdeeld in vier sectoren. De diëtisten hebben hun eigen specialismen en zijn verdeeld over de sectoren.

Onderwijs

Diëtisten van het UMCG verzorgen, naast hun werk in de patiëntenzorg, ook onderwijs aan arts-assistenten, verpleegkundigen en voedingsassistenten en worden er presentaties en lezingen gegeven in zowel binnen- als buitenland. Er wordt geparticipeerd in onderzoeksprojecten en er wordt zelfstandig onderzoek uitgevoerd.

Volg ons op sociale mediaFacebook LinkedIn Twitter Youtube Instagram