• Home
  • Contact
  •  NL 
  • Login medewerkers
  • mijnUMCG

Ontmoet Tina Chaboksawar

Print 

Opleiding

Tandheelkunde, Bachelor jaar 3

Waarom heb je voor de studie tandheelkunde​ gekozen?

Ik heb altijd al tandarts willen worden. Ik wil creatief bezig zijn met mijn handen en het belangrijkste vind ik patiënten helpen en ze met een blij gezicht de deur uit kunnen zien gaan. Tandarts zijn is geen 9 tot 5 kantoorbaan, je bent constant bezig met patiënten en dat vind ik het leukst. Daarnaast is niet iedere mond hetzelfde. Dat zorgt er automatisch voor dat je creatieve oplossingen moeten zoeken. Daar hou ik wel van.

Wat vind je het leukste aspect van de studie?

De veelzijdigheid. Het is niet alleen theorie en praktijk. Het is een uitdagende studie met een hoog tempo. Je onderschat hoeveel kennis je vergaart door de studie heen.

Wat vind je minder aan de studie?

Je kent als tandheelkunde student veel stress momenten, het is een drukke studie.
Patiënten kunnen lang moeten wachten, maar daar staat wel tegenover dat alles dubbel gecontroleerd wordt, en er veel tijd is voor contact met de patiënt.

Heb je een leuke anek​​dote over een behandeling/patiëntcontact?

Ik kwam ooit iemand tegen in de trein die patiënt was in het CTM. Hiervoor was ze patiënt bij een reguliere tandarts. Ze had veel problemen met haar gebit en het UMCG werd haar aangeraden. Ze werd 10 jaar geleden behandeld door prof. Meijer en sprak nog steeds vol lof over hem. Later gaf hij een college en benoemde hij deze patiënt met haar casus. Ik wist meteen waar hij het over had. Heel toevallig!

Waarom moeten mensen ​​patiënt worden bij het CTM?

Als je op zoek bent naar extra aandacht, je geduld hebt en leuk contact wilt met de studenten/tandartsen.

Krijgen de patiënten volgens jou een hoge kwaliteit zorg? En hoe wordt dit bewerkstelligd in het onder​​wijs?

Patiënten krijgen zeker een hoge kwaliteit qua zorg. Als student worden alle stappen die je uitvoert gecontroleerd door een docent. Dit om fouten te voorkomen. Je behandelt altijd met een mede-student, dit zorgt ook voor wederzijdse controle. Een 3-dubbele check dus!

Wat heb jij te bieden aa​​n de patiënten?

Ik maak makkelijk contact, en ben erg empathisch. Ik kan met patiënt overal over praten en niet alleen over de mond. Ik vind niet alleen de mond belangrijk, maar ook de mens erachter!

​Wat is je droom voo​r de toekomst? 

Werkzaam zijn in mijn eigen praktijk, gedifferentieerd in restauratieve esthetische tandheelkunde. En misschien wel kaakchirurgie. Wie weet.. er zijn zoveel richtingen die mij interesseren.