• Home
  • Contact
  •  NL 
  • Login medewerkers
  • mijnUMCG

Onze werkwijze

Print 

​​​​Het Centrum voor Tandheelkunde en Mondzorg (CTM) is geen 'gewone' tandartspraktijk. We verzorgen namelijk het praktische deel voor alle studenten van de opleidingen tot tandarts van de Rijksuniversiteit Groningen en de opleiding tot mondhygiënist van de Hanzehogeschool Groningen, die al meerdere keren verkozen zijn tot beste opleidingen van Nederland

De zogenaamde basiszorg, zoals periodieke controles, wordt gedaan door tandartsen en mondhygiënisten in opleiding. Elke student werkt een paar dagen per week in de praktijk. De 2e-jaars studenten doen de 'makkelijke gevallen', en vanaf het 3e jaar doen ze steeds moeilijkere mondzorg. Deze studenten werken altijd onder begeleiding van ervaren tandartsen en mondhygiënisten. En ze hebben voordat ze aan de slag gaan al heel wat ervaring opgedaan in ons skillslab.

Daarnaast werken in het UMCG andere deskundige mondzorgprofessionals, bijvoorbeeld op de afdeling Orthodontie. Die vullen de zorg van de tandartsen en mondhygiënisten aan, als dat nodig is. We hebben dus alle kennis en expertise in huis om u de beste mondzorg te geven.

Wat betekent dit voor u?

U kunt altijd rekenen op:

  • veel tijd en persoonlijke aandacht
  • een behandelplan op maat
  • een extra check van uw gebit
  • behandeling volgens de nieuwste technieken en inzichten
  • de laagste kosten van Groningen

Veel tijd en persoonlijke aandacht

Doordat we in onze praktijk studenten opleiden, hebben we veel tijd voor uw afspraak. Studenten hebben namelijk vaak meer tijd nodig voor een controle of behandeling. We werken dan ook niet onder druk, zoals een 'gewone' tandarts. Doordat er meer tijd en rust is tijdens uw behandeling hebben we ook meer tijd voor u en uw gebit.

Behandelplan op maat

Als u een behandeling nodig heeft, krijgt u een behandelplan op maat. Bij dit persoonlijke plan zit ook een overzicht van de verwachte kosten. Zo weet u altijd wat u kunt verwachten. We bespreken het behandelplan en de verwachte kosten altijd met u.

Extra check gebit

U wordt behandeld door een team van professionals en professionals in opleiding. U heeft dus niet 1 vaste tandarts of mondhygiënist. U heeft wel 1 vast aanspreekpunt. In het team zitten studenten Tandheelkunde en Mondzorgkunde. En ervaren professionals, zoals tandartsen en mondhygiënisten, die deze studenten steeds begeleiden. Zo bent u verzekerd van een professionele behandeling. Er kijken altijd meerdere mensen in uw mond: meestal 1-2 studenten en een ervaren tandarts. U heeft dus altijd een extra check van uw gebit.

Nieuwste technieken en inzichten

Het UMCG is een academisch ziekenhuis. Dit betekent dat we onderzoek doen naar betere diagnoses en behandelingen. En die kennis ook toepassen in de zorg die we geven. We hebben daardoor de nieuwste technieken in huis, en onze professionals zijn op de hoogte van de laatste inzichten. U krijgt dus de best mogelijke zorg voor uw gebit.

Laagste kosten

In onze praktijk werken tandartsen en mondhygiënisten in opleiding. Daarom krijgt u een zogenaamde 'onderwijskorting'. Bij ons betaalt u gemiddeld een kwart minder dan in een 'gewone' praktijk. Dat is dus 25 procent minder. Bij lastige situaties en moeilijke behandelingen moet u soms geholpen worden door een van onze ervaren tandartsen of specialisten. We overleggen dit altijd van tevoren met u. Als dit het geval is, betaalt u het normale tarief. Dit is het tarief dat vastgesteld is door de Nederlandse Zorgautoriteit, de NZa. Dit is een instantie die toezicht houdt op goede en betaalbare zorg.

Volg ons op sociale mediaFacebook