• Home
  • Contact
  •  NL 
  • Login medewerkers
  • mijnUMCG

Aanmelden

Print 

​​​Iedereen kan zich aanmelden, van jong tot oud. Dus ook kinderen. Als u behandeld wilt worden in het CTM, moet u zich eerst aanmelden met het aanmeldformulier.

Als u zich heeft aangemeld, krijgt dan een brief met een afspraak voor een eerste bezoek en formulieren. Die formulieren moet u invullen en meenemen naar uw 1e afspraak. Dit zijn:

  • een inschrijfformulier
  • een gezondheidsvragenlijst
  • een angstscoreformulier
  • een formulier voor toestemming voor video-opname

Het is belangrijk om te weten hoe uw gezondheid is en of u bepaalde gewoontes heeft of medicijnen gebruikt. Die kunnen namelijk van invloed zijn op uw gebit en de behandeling ervan. We willen ook graag weten of u bang bent voor de tandarts. Dan kunnen we hier zoveel mogelijk rekening mee houden.

We filmen soms tijdens afspraken. Dit doen we om te kijken hoe de tandarts of mondhygiënist in opleiding praat met een patiënt over de behandeling. Van deze opname kan de coassistent leren. Met het formulier ‘Toestemming voor video-opnames’ geeft u aan of u dit wel of niet wilt.​​​

Vergoeding ziektekostenverzekering

U kunt het beste vóór uw eerste afspraak de polis van uw tandartsverzekering lezen. Dit om te kijken welke kosten vergoed worden.

Eerste afspraak

Tijdens uw eerste afspraak maakt u kennis met het CTM. Neem tijdens de eerste afspraak de formulieren, uw identiteitsbewijs en uw bewijs van inschrijving bij uw zorgverzekeraar mee. De laatste heet ook wel 'zorgpas'.

Een tandarts onderzoekt uw gebit en de rest van uw mond uitgebreid. Dit is om te kijken hoe het met uw gebit is en welke behandelingen u nodig hebt.

We bespreken daarna hoe het gaat met uw gebit, wat voor behandelplan we eventueel in gedachten hebben en wat de kosten daarvan zijn met u. Als u het hiermee eens bent, plannen we een vervolgafspraak of vervolgafspraken in. Dit kan een afspraak voor een behandeling zijn. Of een afspraak voor een periodieke controle, als u geen behandeling nodig heeft.

Heel af en toe kunnen we iemand niet aannemen als patiënt. Dit komt omdat we werken met een onderwijsprogramma. Soms is iemand niet geschikt voor dit programma. Dit komt bijna niet voor. Als dat wel zo is, vertellen we dit tijdens de eerste afspraak. U hoeft dan niet te betalen voor deze afspraak.  

Afmelden vorige tandarts

Als u bij ons patiënt wordt dan moet u zelf bij uw vorige tandarts aangeven dat u vertrekt en dat u graag ziet dat uw patiëntendossier wordt verstuurd naar het CTM. Het patiëntendossier kan per post worden verstuurd naar UMCG CTM, t.a.v. de Zorgadministratie, Postbus 196, 9700 AD Groningen, of per e-mail: Contact.

Volg ons op sociale mediaFacebook