• Home
  • Contact
  •  NL 
  • Login medewerkers
  • mijnUMCG

Behandelingen

Print 

Onze studenten werken tijdens hun opleiding met zogenaamde 'klinische programma's. Dit zijn de praktijkvakken die studenten volgen. Er is bijvoorbeeld een klinisch programma ​voor het plaatsen van kronen en bruggen en ​voor het behandelen van tandvlees. Niet alle klinische programma's zijn op dezelfde dag. Als u meerdere behandelingen moet krijgen, zij die vaak niet op dezelfde dag. Dit betekent dat u nog 1 of meerdere keren moet terugkomen voor de andere behandeling of behandelingen.

Soorten zorg

​​​​​​In onze praktijk leveren we 3 soorten zorg:

  • basiszorg
  • specialistische zorg
  • kindertandheelkunde

Soms kunt u ook meedoen aan medisch-wetenschappelijk onderzoek.

Basiszorg

Basiszorg is bijvoorbeeld een controle of het schoonmaken van uw gebit. Dit doen onze studenten Tandheelkunde en Mondzorgkunde in opleiding.

Specialistische zorg

Specialistische zorg is de wat meer complexe zorg, zoals een kleine operatie in de mond. Of een behandeling, zoals een wortelkanaalbehandeling, het plaatsen van een kunstgebit of klikgebit en de behandeling van slechte adem. Specialistische zorg krijgt u van onze onze studenten, of van speciaal daarvoor opgeleide tandartsen. Dat hangt af van uw situatie.

Kindertandheelkunde

We hebben een speciaal programma voor kinderen van ongeveer 2 jaar tot 18 jaar. Vanaf 2 jaar heeft een kind meestal alle melktanden en melkkiezen.

Het kindergebit vraagt om speciale aandacht, en er is een verschil tussen mondzorg voor kinderen en mondzorg voor volwassenen. Ook is het goed dat kinderen al op jonge leeftijd weten dat het belangrijk om hun gebit goed te verzorgen om problemen te voorkomen. En dat ze daarbij hulp en informatie krijgen die 'kindvriendelijk' is, dus met veel geduld en op het niveau van het kind.

Als uw kind toch een gaatje heeft, dan nemen we hier ruim de tijd voor. Onze mondhygiënisten en tandartsen in opleiding worden daarbij begeleid door kindertandartsen en mondhygiënisten die zijn gespecialiseerd in kindertandheelkunde.

Als uw kind 18 is geworden, kan hij of zij doorstromen naar onze mondzorg voor volwassenen.

Gaatjes voorkomen  

UMCG-hoogleraar orthodontie Yijin Ren zocht naar een manier om haar patiënten te helpen gaatjes te voorkomen. Ze ontwikkelde een bacteriedodend materiaal, dat met een 3D-printer omgevormd kan worden tot onderdelen van beugels, vulling voor gaatjes en kronen.

Lees erover in KennisInZicht 
Volg ons op sociale mediaFacebook