• Home
  • Contact
  •  NL 
  • Login medewerkers
  • mijnUMCG

Informatie voor medewerkers UMCG

Print 

Lijkt het u handig om voor, tijdens of na uw werkdag uw (herhaal)medicatie voor thuis mee te nemen? Dat kan. De poliklinische apotheek de Sprong is ook een ´gewone´ apotheek, alleen gevestigd in het UMCG. U maakt zelf de keuze of u uw medicatie hier haalt of in uw gewone apotheek.

Informatie voor verpleegkundigen 

Aanleveren ontslagrecepten patiënten (via buis 2203 of fax 19562)
Gebruik hiervoor het voorblad ontslagrecepten (is onderaan deze pagina te downloaden).

Patiënten die met ontslag gaan kunnen via Apotheek de Sprong medicatie geleverd krijgen. Patiënten kunnen de medicatie aan de balie afhalen of de medicatie kan op de afdeling worden bezorgd. Bij ieder ontslag wordt er een ontslaggesprek gevoerd en krijgt de patiënt informatie over de geneesmiddelen die afgeleverd worden.

Ontslagrecepten bij voorkeur 24 uur tevoren aanleveren:
Bij voorkeur ontvangen wij 24 uur van tevoren de ontslagrecepten met bijbehorend voorblad volledig ingevuld (is onderaan deze pagina te downloaden).

Ontslag binnen enkele uren:
Graag telefonisch contact opnemen met de ontslagassistente indien de patiënt binnen 4 uur met ontslag mag (10712). Indien de patiënt later (dus niet binnen 4 uur) met ontslag gaat dan ligt de medicatie klaar bij de Sprong of wordt het bezorgd op de afdeling op de gewenste afleverdatum en het gewenste aflevertijdstip.

Interessant voor u

  • Maak gebruik van de zelfbedieningskast voor herhaalrecepten, meteen naast het personeelsrestaurant in de Fonteinstraat. Zo kunt u uw geneesmiddelen op het door u gewenste tijdstip afhalen zonder dat u in de rij hoeft te staan.
  • Haal uw (herhaal)recepten af wanneer dit voor u klaar staat. Vraag aan uw apotheker op welk moment u het beste recepten kunt afhalen.
  • Vermijd de drukte. Vraag aan uw apotheker wat de piektijden zijn.

Nieuw in de Fonteinstraat

Uw herhaalmedicatie ophalen als u geluncht heeft? Wanneer het u het beste uitkomt, zonder te wachten.