•  NL 
  • Login medewerkers
  • mijnUMCG

Voorbereiding op het onderzoek

Print 

​​​Invullen vragenlijst

Om tijdens de afspraak meteen het juiste onderzoek te kunnen doen, hebben we zoveel mogelijk informatie van u nodig. Daarvoor moet u thuis een uitgebreide vragenlijst invullen over uw problemen met de ontlasting. Stuur de vragenlijst vóór de afspraak terug.

Klysma

Voor het onderzoek is het belangrijk dat in het laatste stukje van de darm (endeldarm) geen of zo weinig mogelijk ontlasting zit. Om de endeldarm leeg te spoelen krijgt u een recept voor een klysma. Een klysma is flesje met geneesmiddel en een slang die u in de anus inbrengt. Daardoor ontstaat een sterke aandrang om naar het toilet te gaan. Zo spoelt u de darmen leeg.

Dit inbrengen van het klysma moet de avond voor het onderzoek of ten minste 4 uur voor het onderzoek gedaan worden.​ Dit kunt u thuis doen. Als u al elke dag uw darmen leegspoelt, dan kunt u dit op de ochtend van het onderzoek thuis nog doen.

​Naar de polikliniek

In uw afspraakbrief staat hoe laat u verwacht wordt bij de polikliniek. Deze vindt u op Fonteinstraat 3. Er is niet altijd iemand aanwezig op de polikliniek, maar u kunt hier wel wachten tot u wordt opgehaald.

Wilt u de afspraak verplaatsen of afzeggen? Laat ons dat dan zo snel mogelijk weten. U kunt een e-mail sturen aan: Contact

Volg ons op sociale mediaFacebook LinkedIn Twitter Youtube Instagram