•  NL 
  • Login medewerkers
  • mijnUMCG

Opleiding tot allergoloog

Print 

Om internist-allergoloog te kunnen worden start je met de zesjarige universitaire opleiding Geneeskunde. Daarna kun je gaan solliciteren voor een opleidingsplaats op de afdeling Allergologie in het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) of Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam.

Tegenwoordig word je niet meer opgeleid tot allergoloog, maar tot internist-allergoloog. De opleiding bestaat uit vier jaar Interne Geneeskunde, gevolgd door twee jaar Allergologie. Deze specialisatie valt binnen het gecombineerde aandachtsgebied allergologie-klinische immunologie. Wil je internist-allergoloog worden, dan ligt het accent op de allergologie. Kies je voor de richting immunologie, dan word je immunoloog. Tijdens je opleiding werk je ook op de afdelingen Longziekten, Immunologie, KNO en Dermatologie.

De relatie van de leerling met de internist-allergoloog wordt ook wel een meester-gezel relatie genoemd. Tijdens de opleiding leer je diagnoses stellen en behandelen onder supervisie van ervaren internist-allergologen. Je werkt dus tijdens je opleiding al zelfstandig als internist-allergoloog, met alle verantwoordelijkheden en bevoegdheden die daarbij horen.

Volg ons op sociale mediaFacebook LinkedIn Twitter Youtube Instagram