• Home
  • Contact
  •  NL 
  • Login medewerkers
  • mijnUMCG

Wetenschappelijk onderzoek

Print 

Een van de kerntaken van het UMCG is het verrichten van wetenschappelijk onderzoek. Voor veel onderzoeken zoekt het UMCG deelnemers. Het kan dan gaan om mensen met een bepaalde aandoening, maar soms hebben de onderzoekers ook gezonde mensen nodig.

Als u patiënt bent in het UMCG, kunt u ook gevraagd worden om mee te doen aan medisch-wetenschappelijk onderzoek. Voor u besluit aan onderzoek deel te nemen, krijgt u altijd mondelinge en schriftelijke informatie over het onderzoek. Uw medewerking wordt op prijs gesteld, maar u bent zeker niet verplicht om mee te doen. Uw besluit om niet deel te nemen heeft natuurlijk geen enkele invloed op uw behandeling.

Voordelen en nadelen

Meedoen aan medisch-wetenschappelijk onderzoek kan voor u voordelen hebben. Een nieuwe behandeling kan bijvoorbeeld minder bijwerkingen veroorzaken of eenvoudiger uit te voeren zijn dan de standaardbehandeling. Maar meedoen aan medisch-wetenschappelijk onderzoek kan ook risico’s met zich meebrengen, bijvoorbeeld omdat er medicijnen worden gebruikt waarvan de bijwerkingen niet bekend zijn. Over deze en veel andere zaken die samenhangen met het medisch-wetenschappelijk onderzoek krijgt u uitgebreide informatie als u gevraagd wordt deel te nemen aan een onderzoek.

Onderzoeksthema's 

Het onderzoeksprogramma van de Gynaecologische Oncologie is volledig geïntegreerd in het Oncologie Centrum en de onderzoeksschool GUIDE. Via de link onderaan deze pagina vindt u het volledige overzicht van het onderzoek binnen de Gynaecologische Oncologie.

Volg ons op sociale mediaFacebook LinkedIn Twitter Youtube Instagram