• Home
  • Contact
  •  NL 
  • Login medewerkers
  • mijnUMCG

Onderzoek bij orthopedie

Print 

Op de afdeling Orthopedie van het UMCG wordt naast patiëntenzorg en onderwijs aan studenten ook wetenschappelijk onderzoek verricht. Het wetenschappelijk onderzoek op de afdeling Orthopedie is onderverdeeld in twee lijnen:

Fundamenteel onderzoek

Het fundamentele onderzoek is ondergebracht bij het onderzoeksprogramma van het Kolff instituut van het UMCG. Er wordt onder andere onderzoek verricht op het gebied van van biomateriaal gerelateerde infecties en de ontwikkeling van infectieresistente coatings, Daarnaast wordt er onderzoek ontwikkeld op het gebied van herstel van gewrichtsschade en preventie en behandeling van artrose. Doel is manieren te vinden om de 'beperkte' regeneratiecapaciteit van gewrichtskraakbeen te stimuleren en tegelijkertijd verdere schade te voorkomen door middel van aangepaste belasting van het betreffende gewricht.

Orthopedische ingrepen en determinanten van bewegingsgedrag

Dit onderzoek is ondergebracht in het Public Health and Health Services Research (PHR) programma van de onderzoeksschool SHARE van het UMCG.. In deze lijn ligt de nadruk op wetenschappelijk onderzoek dat is gericht op het beïnvloeden en meten van herstel van bewegen in relatie tot orthopedische ingrepen. Er wordt onder andere onderzoek gedaan naar het toepassen van computergenavigeerde chirurgie,  revalidatieprogramma’s en het ontwikkelen van nieuwe methoden om bewegen en herstel van bewegen te kunnen meten.


Volg ons op sociale mediaFacebook LinkedIn Twitter Youtube Instagram