• Home
  • Contact
  •  NL 
  • Login medewerkers
  • mijnUMCG

Opleidingen

Print 

Het UMCG is een universitair medisch centrum. Opleiden is een van de kerntaken. Het UMCG verzorgt universitaire opleidingen en opleidingen op hbo-niveau, medisch en verpleegkundig specialistische opleidingen en een groot aantal bij- en nascholingen.

Universitaire opleidingen

Het UMCG biedt de studies Geneeskunde, Tandheelkunde en Bewegingswetenschappen. Ook is het UMCG betrokken bij de studies Life Sciences en Medische Biologie.

​Beroepsopleidingen in de zorg

De mbo- en de hbo-verpleegkunde opleidingen kennen een werken-leren variant. De UMCG School of Nursing & Health van het Wenckebach Instituut organiseert deze opleidingen in het UMCG. Zij verzorgt ook het theoriegedeelte van de opleidingen tot operatieassistent, anesthesiemedewerker en ziekenhuishygiënist. Op de site van het Wenckebach Instituut vindt u meer informatie over deze opleidingen. De op​​​leiding Mondzorgkunde verzorgt het UMCG samen met de Hanzehogeschool Groningen.

​Verpleegkundige vervolgopleidingen

De UMCG School of Nursing & Health van het Wenckebach Instituut verzorgt alle verpleegkundige vervolgopleidingen die landelijk zijn erkend door het College Zorg Opleidingen (CZO).

​Medisch specialistische opleidingen

Het UMCG is opleidingsziekenhuis voor alle erkende medisch, sociaal geneeskundig en klinisch-technologisch specialismen. Zij verzorgt de opleidingen in het samenwerkingsverband onderwijs- en opleidingsregio Noord- en Oost-Nederland (OOR N&O). Daarin werkt het UMCG nauw samen met zeven ziekenhuizen in de regio. Op de website van de OOR N&O vindt u informatie over alle opleidingen.

Volg ons op sociale mediaFacebook LinkedIn Twitter Youtube Instagram