• Home
  • Contact
  •  NL 
  • Login medewerkers
  • mijnUMCG

Masterclass 'Normaal gesproken'

Medische zorg voor mensen met een verstandelijke beperking

Datum: 24 september 2020
Inschrijving: Niet meer mogelijk
Soort: Cursus/workshop
Algemeen

Naar schatting zijn er in Nederland ongeveer 142.000 mensen met een verstandelijke beperking (Sociaal Cultureel Planbureau 2013). Daarnaast hebben ongeveer 2,2 miljoen mensen een laag IQ tussen 70 en 85 (Woittiez et al., 2014). De medische zorg voor mensen met een verstandelijke beperking is niet altijd makkelijk. Problemen met communicatie, met het beschrijven en begrijpen van de klacht en met soms complexe comorbiditeit, maken de omgang met iemand met een verstandelijke beperking tot een uitdaging.

Wat bedoelt de persoon nu precies? Waarom lopen de emoties soms zo hoog op? Hoe kan ik iets uitleggen en met wie moet ik mijn beleid eigenlijk bespreken? Wat zijn uw eigen ervaringen en struikelblokken met mensen met een verstandelijke beperking? Bovenstaande en meer komt aan bod in de masterclass.

Programma

Programma

De masterclass duurt van 15.30 uur tot 17.30 uur. De zaal is open vanaf 15.15 uur.

Locatie
Hanzehogeschool Groningen HanzePro
locatie Meerwold, Laan Corpus den Hoorn 300 te Groningen

Sprekers

De masterclass wordt verzorgd door drs. M.J. (Margreet) Walinga, Arts Verstandelijke Gehandicapten (AVG). Drs. Walinga is werkzaam bij ‘s Heerenloo Noord Oost Nederland en als zelfstandige AVG bij diverse organisaties. Tevens is ze als consulent verbonden aan de Chromosomenpoli van het UMCG en het Centrum voor Consultatie en Expertise (CCE). Sinds 2015 is ze ook gastdocent bij de huisartsopleiding. Specifieke aandachtsgebieden zijn chromosomale aandoeningen en ethiek in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking.

Accreditatie

Accreditatie van het programma wordt aangevraagd bij V&VN, College Accreditatie Huisartsen (CvHA) en VSR. Je ontvangt na afloop, op aanvraag, een nascholingscertificaat.

Kosten & inschrijving

Kosten

Deelname aan de masterclass kost € 50,- per persoon.

Inschrijving

Deze masterclass is geannuleerd, u kunt zich niet meer inschrijven. Heeft u interesse in deelname aan een volgende editie van deze masterclass? Stuur dan een e-mail naar: Contact.

Algemene voorwaarden

Meer informatie

Meer informatie

Beatrice Schilstra
(t) 050- 595 7334 (e) Contact