• Home
  • Contact
  •  NL 
  • Login medewerkers
  • mijnUMCG

Mbo-v-studenten

Print 

Het UMCG biedt als stagevorm alleen het UMCG Gilde aan. Andere stagevormen zijn niet mogelijk. De selectie voor de beschikbare plaatsen vindt plaats bij de betrokken opleidingen. Je kunt dus niet rechtstreeks bij het UMCG solliciteren.

Leerwerktraject mbo-v: het UMCG Gilde Verpleegkundige niveau 4

In het schooljaar 2017/2018 is het Studentenbureau UMCG gestart met het UMCG Gilde Verpleegkundige niveau 4. In het UMCG Gilde werken de drie ROC’s uit de stad Groningen samen: Alfa-college, ROC Menso Alting en Noorderpoort.

Theorie en praktijk

Het UMCG Gilde is een onderwijsconcept waarbij je een deel van de opleiding tot verpleegkundige in het UMCG doorbrengt. Praktijk en theorie komen hier samen. De eerste twee jaar van de opleiding volg je bij een ROC, in het derde en vierde leerjaar gaat het onderwijs naar het UMCG: lessen, workshops en skills krijg je allemaal in het ziekenhuis. Alle dagen is er een ROC-docent aanwezig en UMCG-collega’s van verschillende afdelingen leren je de beroepsvaardigheden.

Dit ziet er zo uit:

OpleidingsjaarRol UMCG
​1​Voorlichting over het Gilde
Eerste selectie door het ROC
Kennismaken en snuffeldagen in het UMCG
​2

​Oriënterende stage in het UMCG
Selectie voor het derde opleidingsjaar door ROC en UMCG

​3 en 4​Jaarstage waarin theorie en praktijk wekelijks aan bod komen met diverse beoordelingsmomenten


Nieuwsgierig geworden?

Wil je meer weten over het UMCG Gilde Verpleegkundige niveau 4? Als leerling in het voortgezet onderwijs kun je informeren bij de MBO-V opleiding van het Alfa-college, het ROC Menso Alting of het Noorderpoort. Volg je al de MBO-V opleiding, dan kun je  je vragen stellen aan de BPV-coördinator, SLB-er of mentor van jouw ROC.

Volg ons op sociale mediaFacebook LinkedIn Twitter Youtube Instagram