• Home
  • Contact
  •  NL 
  • Login medewerkers
  • mijnUMCG

Hbo-v-studenten

Print 

Elk jaar zijn er leerplaatsen beschikbaar voor derde- en vierdejaars hbo-v-studenten van de Hanzehogeschool Groningen.

Stages hbo-v

Het UMCG is voor studenten van de Academie voor Verpleegkunde een logische stageplek. Je kunt hier als zorgprofessional in opleiding veel leren. Je maakt deel uit van een boeiende organisatie die voortdurend werkt aan betere zorg. Het ziekenhuis en de Hanzehogeschool trekken vaak gezamenlijk op bij vernieuwingen in onderwijs en praktijk.

Stages voor de initiële verpleegkundige opleidingen organiseren het Studentenbureau UMCG centraal: we maken afspraken met hbo-instellingen over beschikbare stageplaatsen. Je kunt dus niet individueel solliciteren op een verpleegkundige stageplaats, je doet dat via je eigen opleiding.

Onderzoeksstages hbo-v

Het UMCG werkt samen met de lectoraten 'Transparante zorgverlening' en 'Verpleegkundige innovatie en positionering' van de Hanzehogeschool. Als hbo-verpleegkundestudent kun je in het UMCG een korte praktische onderzoeksstage doen die aansluit bij een van de lectoraten.

Het Studentenbureau UMCG inventariseert 2 keer per jaar de onderzoeksvragen die er zijn binnen de organisatie. In juni en december legt de Hanzehogeschool deze onderzoeksvragen voor aan de studenten en is het mogelijk je er op in te schrijven.

Leerwerktraject hbo-v

Het Studentenbureau UMCG verzorgt samen met de Hanzehogeschool Groningen het traject ‘Boeien en Binden’, waarbij je de laatste twee jaren van de opleiding stage loopt in het UMCG. Het derde leerjaar bestaat uit een stage én minor op één afdeling en het vierde leerjaar volgt een stage en een onderzoek op een andere afdeling.

Inschrijving voor en meer informatie over het traject ‘Boeien en Binden’ kun je alleen krijgen via de Academie voor Verpleegkunde van de Hanzehogeschool.

Volg ons op sociale mediaFacebook LinkedIn Twitter Youtube Instagram