Voordat onze gebruikers meededen aan de ProtheseAcademie had niet iedereen ervaring met (wetenschappelijk) onderzoek. Meerdere panelleden gaven aan dat ze niet op de hoogte waren van hoe zij daar aan konden bijdragen. Zoals Wybe Kloppenburg zegt: ‘Ik dacht dat het allemaal projecten waren geleid door fabrikanten/leveranciers, maar ik ben positief verrast dat veel onderzoek ook wordt gedaan door studenten.’
Deelname aan dit panel heeft de leden geleerd hoe belangrijk brede communicatie en samenwerking zijn. Niet iedereen wist bijvoorbeeld dat er zoveel verschil zat in gebruikerservaringen. Veel genoemde problemen binnen het panel gaan over informatieverstrekking. Voor prothesegebruikers is het bijvoorbeeld vaak onduidelijk welke mogelijkheden er zijn voor voorzieningen. Daarom besteden we hier veel aandacht aan met het panel. Zij vinden daarom ook dat onze onderzoeksresultaten breed gedeeld moeten worden via nieuwsbrieven, websites, sociale media, en bijeenkomsten met revalidatiecentra, prothesemakers en de gebruikers zelf. Zo kan iedereen profiteren van de nieuwste inzichten en ontwikkelingen.
Als laatste is de belangrijkste tip voor andere prothesegebruikers van de leden van het gebruikerspanel: blijf doorvragen. Kom op voor jezelf en wees niet bang om te vragen. Jouw comfort en tevredenheid met je prothese zijn van het grootste belang.