Steun het UMCG Kom zelf in actie

​U wilt graag zelf een actie opstarten en daarmee geld ophalen voor een van de projecten van de stichtingen van het UMCG? Dat waarderen wij enorm!

​Stichting Steunfonds UMCG onderneemt activiteiten voor fondswerving en u kunt ons daar ook bij helpen! Start zelf een actie zoals bijvoorbeeld een benefietconcert, sportevenement, een veiling of een activiteit met de buurt. Al dit soort initiatieven zijn prachtige manieren om ons als goed doel te ondersteunen en zijn we erg blij mee! Wilt u ons helpen?

Kom ook in actie!

U kunt altijd contact met ons opnemen om uw ideeën te bespreken, ons advies op te halen en waar mogelijk helpen wij u. Wij beschikken over promotiemateriaal wat u kunt gebruiken ter ondersteuning van uw actie. 

Tips en tricks om van uw actie een succes te maken

 1. Lees hieronder wat u nodig heeft voor een eigen actie​.
 2. Maak een goed plan.
 3. ​Maak de actie bekend. Deel de actie via social media en/of bouw een speciale actiepagina op Facebook.
 4. ​Mail de actie naar steun@umcg.nl​. Dan zetten wij de actie online en delen de actie op onze social media kanalen.
 5. ​Maak uw eigen actiepagina op onze pagina van geef.nl. Maak uw persoonlijke actiepagina en vertel over uw plannen en waarom u ons goede doel kiest. Vermeld uw streefbedrag en upload leuke, aansprekende foto’s of een video zodat uw actie nog meer gaat leven voor uw sponsors.

Deel uw actiepagina met vrienden. E-mail de link van uw actiepagina naar uw adressenbestand en gebruik uw sociale netwerken zoals Facebook, Twitter, Instagram en LinkedIn. De donaties gaan rechtstreeks naar het goede doel.

Heel veel succes!  En niet te vergeten: Bedankt!​

Sponsorpakket actie

De sponsorloop is een bekende vorm om geld in te zamelen voor een goed doel. Speciaal voor deze evenementen heeft de Stichting Steunfonds een sponsoractiepakket samengesteld; een sponsoractiekaart, oorkonde, persbericht en een brief voor ouders, familie, buren en anderen die misschien willen sponsoren. Wilt u​ ook een sponsoractie organiseren voor onze patiënten via Stichting Steunfonds UMCG? Bekijk dan snel de checklist sponsoractie​.

Bij een sponsorloop leggen deelnemers binnen een bepaalde tijd (hard)lopend een vast parcours af. Het aantal keer dat zij het parcours afleggen wordt bijgehouden. Dit kan een parcours op een sportveld zijn, op het schoolplein, rondjes om de school of een ander parcours. Ook kan er gekozen worden om een vaste afstand af te leggen, dan loopt iedereen het parcours niet eenmaal maar meerdere keren. 

Let op! Als de loop buiten een schoolterrein of sportterrein plaatsvindt, dan moet er toestemming van de gemeente zijn. Natuurlijk kan er ook gekozen worden voor een sponsortocht op een schaatsbaan, sponsorzwemmen in een zwembad of sponsorfietstocht.

Checklist sponsoractie

 

 • Bent u zelf contactpersoon? Vertel dat aan de mensen waar u mee samenwerkt. Zelf geen contactpersoon? Wijs dan een contactpersoon aan (van school, vereniging, enz.). Het is van belang om een aanspreekpunt te hebben.


 • Geef de datum van de sponsoractie door aan ons via steun@umcg.nl of
  ​(050) 361 74 43


 • Breng betrokkenen op de hoogte door middel van een brief. In de brief staat wanneer de loop plaatsvindt en dat het de bedoeling is dat iedereen actief opzoek gaat naar sponsors. De brief beschrijft ook kort wat het Stichting Steunfonds UMCG doet.


 • Breng lokale pers op de hoogte door het versturen van een persbericht sponsoractie


 • Deelnemers aan de sponsoractie gaan op zoek naar sponsoren. Download hiervoor onze sponsor​kaart (pdf | 172kB). Eventueel kunt u hier ook een korte toelichting (pdf | 199kB) of een uitgebreide toelichting (pdf | 391kB) downloaden over het fonds, zodat iedereen deze mee kan nemen naar sponsoren.


 • Stichting Steunfonds UMCG neemt contact op om te kijken of er wensen zijn voor een voorlichting aan de deelnemers, en of er iemand van ons aanwezig kan zijn tijdens de sponsoractie.


 • Op de dag van de sponsoractie ontvangt iedereen een oorkonde​ (pdf | 170kB) als bewijs van deelname aan de sponsoractie voor Stichting Steunfonds UMCG.


 • Na afloop van de sponsoractie gaat iedereen met de door hen persoonlijk ingevulde sponsorkaart terug naar hun sponsoren om de bijdragen op te halen. Eventueel kan er ook gekozen worden om voor een vast bedrag te sponsoren, zodat deelnemers maar één keer langs hun sponsoren moeten.


 • Is de sponsoractie goed verlopen? Wij zouden het heel leuk vinden om een mooie foto en een kort verslag te ontvangen voor op onze website en/of social media. We horen graag hoe het is gegaan en hoeveel geld er is opgehaald. Het bedrag kan vervolgens worden overgemaakt naar: 

  NL21 ABNA 0423 1266 95,​ t.n.v. Stichting Steunfonds UMCG, o.v.v. 4902, sponsoractie en datum.​​​​​​


Nog vragen?

Heeft u vragen of wilt u ondersteuning bij het organiseren van uw actie, bel of mail ons op: