Hypofysetumor: na de behandeling

Na een behandeling voor een hypofysetumor hebben mensen vaak nog zorg nodig. Om verder te herstellen, klachten te verminderen en om de kwaliteit van leven te verbeteren.

Voor deze nazorg werken we nauw samen met streekziekenhuizen, huisartsen en andere zorgverleners in de regio. Zodat we u samen de beste nazorg kunnen geven. 

Controle

Als u bent geopereerd, heeft u 1-2 weken na de behandeling een controleafspraak. We bespreken dan het voorlopige resultaat van de behandeling met u. Vaak weten we dan nog niet of u verdere behandeling nodig heeft. Dat hangt af van hoe uw situatie verloopt.

Als u bent bestraald, heeft u 6-8 weken na de laatste bestraling een controle. Dit kan een telefonische afspraak zijn of een afspraak in het ziekenhuis. U hoort dit van tevoren van ons.

Na uw behandeling(en) maakt u afspraken over controles. Hoe vaak, hoelang en bij wie u onder controle blijft, hangt af van uw situatie. Meestal blijft u nog jaren onder controle.​​

Zorg voor balans in je dagelijks leven

De keuzes die je maakt in je dagelijks leven hebben invloed op je gezondheid en je gevoel van welbevinden. Als je gezond bent maar ook als je ziek bent of aan het herstellen bent. Bekijk wat je zelf kunt doen op het gebied van leefstijl. Of ga eens langs bij onze leefstijladviseurs. Zij denken graag met je mee.

Heeft u nog vragen?

U kunt de polikliniek Endocrinologie bellen van maandag tot en met donderdag, tussen 8.30 en 11.30 uur en tussen 13.00 en 15.00 uur.