Universitair Centrum Psychiatrie

Wij behandelen en begeleiden volwassenen en ouderen met psychiatrische aandoeningen die een grote impact hebben op het leven. Patiëntenzorg, wetenschappelijk onderzoek, opleiding en innovatie gaan bij ons hand in hand.

We stemmen uw behandeling zo goed mogelijk af op uw persoonlijke situatie. Samen spreken we de doelen voor uw behandeling af en werken we hier met elkaar naartoe.

Doordat wij werken met innovatieve behandelingen kunt u ook bij ons terecht als eerdere psychische hulp niet goed genoeg heeft gewerkt. Als universitair centrum hebben we veel kennis en ervaring en aanvullende, soms experimentele mogelijkheden voor diagnostiek en behandeling.

Heeft u naast psychische klachten ook lichamelijke problemen? Dan kunnen we u door onze korte lijnen met andere afdelingen in het UMCG ook goed behandelen.

Afspraak maken en afzeggen

Afspraak maken

Voor een afspraak heeft u een verwijzing naar het UCP nodig van uw huisarts of specialist. Aan de hand daarvan bekijken we bij welke specialist u het best terecht kunt en wanneer. We sturen u dan een afspraakbrief voor het spreekuur. ​Niet elke patiënt heeft dezelfde voorgeschiedenis en klachten. Daarom bespreken we met elke patiënt welke onderzoeken er nodig zijn om de juiste diagnose te kunnen stellen​.

Afspraak afzeggen

Kunt u niet komen? Zeg de afspraak dan zo snel mogelijk af. Bel naar het UCP op het telefoonnummer (050) 361 88 80.  Dat kan van maandag tot en met vrijdag, tussen 8.00 en 16.30 uur.

Hoofdzaken

​​​In de fotoserie Hoofdzaken vertellen mensen over hun ervaring met een psychische ziekte en wat die ervaring hen heeft gebracht. De serie moedigt openheid over mentale gezondheid aan. Want we zien psychische ziektes misschien niet, ze mogen wel gezien worden.​​​​

Contactgegevens

​​​​Bezoekadres

Universitair Centrum Psychiatrie UCP
Hanzeplein 1, 9713 GZ Groningen (ingang 32, via Vrydemalaan/P-Noord)

Postadres

UMCG/Universitair Centrum Psychiatrie/CC 30
Postbus 30.001,  9700 RB  Groningen