UMCG Transplantatiecentrum

In het UMCG Transplantatiecentrum kunnen volwassen en kinderen terecht voor een orgaantransplantatie. Het UMCG bekleedt een unieke positie omdat bij volwassenen alle vormen van transplantatie worden verricht in het UMCG. Op het gebied van lever-, long-, hart/long- en dunnedarmtransplantatie bij kinderen hebben we een uitgebreide expertise opgebouwd.

In het Universitair Medisch Centrum Groningen worden alle vormen van orgaantransplantatie uitgevoerd:

Bij kinderen doen we lever-, long-, hart/long- en dunnedarmtransplantaties. Kinderen die te maken krijgen met transplantatie gaan naar het Beatrix Kinderziekenhuis.

Alle deze transplantatieprogramma’s werken samen in het UMCG Transplantatiecentrum. Het credo van het UMCG Transplantatiecentrum geeft de essentie van deze samenwerking weer: ‘Shared care for shared organs®’.

Video bekijken Scannen

Orgaan doneren bij leven

Een transplantatie is niet mogelijk zonder een donor. De meeste transplantatiepatiënten moeten wachten totdat er een geschikt donororgaan van een overledene beschikbaar is. En dat kan lang duren, soms te lang.

Lees meer over waarom orgaandonatie zo belangrijk is.

UMCG Transplantatiefonds

Via het UMCG Transplantatiefonds willen we fondsen genereren voor vernieuwend en baanbrekend onderzoek op het gebied van donatie en transplantatie. Veel van dit onderzoek ontvangt ook geld vanuit andere subsidiebronnen. Het UMCG Transplantatiefonds wil kleine onderdelen van deze onderzoeksprojecten te bekostigen, zoals de aanschaf van een apparaat voor laboratoriumonderzoek of voor kleinschalige projecten. Lees meer over het UMCG Transplantatiefonds.

Leefstijl en revalidatie na de transplantatie

Door een transplantatie verandert uw leven. U kunt dingen die u eerder niet kon. Maar u moet ook met veel zaken rekening houden. Lees meer over leven na een transplantatie.

Heeft u nog vragen?

Bel of mail het UMCG Transplantatiecentrum.