Academische Huisartsenpraktijk Groningen Coronamaatregelen

Het is veilig om naar de huisartsenpraktijk te komen. Hieronder leest u welke maatregelen wij nemen om verspreiding van het virus te voorkomen. En welke regels er gelden wanneer u naar de praktijk komt.

Algemene regels

  • Desinfecteer uw handen bij de ingang van de praktijk.
  • U hoeft geen mondneusmasker meer te dragen, maar dit mag natuurlijk wel. Draag wel een mondneusmasker als u luchtwegklachten heeft, zoals hoesten of een verkoudheid.
  • We schudden geen handen. We begroeten u graag met een warme glimlach, vriendelijke zwaai of korte groet. Zo verkleinen we de kans op het verspreiden van virussen en bacteriën.
  • U hoeft geen 1,5 meter afstand meer te houden, maar geef elkaar wel de ruimte.

Op Thuisarts.nl vindt u betrouwbare informatie hoe te handelen bij verkoudheid en wanneer u contact met ons moet opnemen.

Coronavaccinatie en -booster

In de folder van de rijksoverheid vindt u uitleg over de coronavaccinatie uitgelegd. Of kijk op Thuisarts.nl voor betrouwbare informatie over de vaccinatie tegen corona. Als u twijfelt over de coronavaccinatie verwijzen wij u naar een van de volgende websites:

Voor vragen over coronavaccinaties verwijzen wij u naar de website www.coronavaccinatie.nl of u kunt bellen met het RIVM via 0800-1351.

Bewijs van een positieve uitslag

Het bewijs van een positieve testuitslag (en dus van doorgemaakte COVID) kunt u niet opvragen bij uw huisarts. Hiervoor moet u contact opnemen met de GGD.

Vaccinatiebewijs

Wilt u een bewijs van vaccinatie voor reizen of voor toegang tot een evenement of binnenlocatie? Dan kunt u terecht op de website CoronaCheck.nl of de app CoronaCheck op uw telefoon. U kunt daar zelf direct uw vaccinatiebewijs regelen.

Heeft u hulp nodig bij het gebruik van de CoronaCheck website of app? Bel dan met de Rijksoverheid op het nummer 0031-247247247. Daar zitten mensen klaar om u te helpen, ook als u zelf geen computer heeft.

Heeft u CoronaCheck.nl geprobeerd, maar is uw vaccinatiebewijs daar niet te vinden? Alleen als u door onze huisartsenpraktijk volledig bent gevaccineerd, kunnen wij u mogelijk helpen. Stuurt u dan een e-mail naar info@ahg.umcg.nl, geef daarbij aan dat u een bewijs van volledige vaccinatie wilt ontvangen, omdat dat dit niet is gelukt via CoronaCheck.nl. Vermeld ook uw contactgegevens. Als het voor ons mogelijk is om u wel een vaccinatiebewijs te geven, dan sturen we u dat toe.

Het heeft geen zin om onze praktijk hierover te bellen.

Op de website van de overheid vindt u meer informatie over wat u zelf kunt doen om aan een vaccinatiebewijs te komen.