Intensieve zorg: Kapbeademing volwassene

Datum: Op elk moment
Soort: E-learning
Locatie:
Algemeen

Met de e-learning cursus bestudeert u handelingen en u maakt zich deze interactief eigen. De cursus heeft een naslagfunctie met ondersteunend beeldmateriaal en de mogelijkheid om uw kennis te toetsen. De cursus is gebaseerd op het protocol van het UMCG.

Het doel van beademing via een kap is: het overnemen of assisteren van de eigen ademhaling van een patiënt, waardoor het gas in de longen ververst wordt. Daardoor blijft bij een falende respiratie de gaswisseling tussen de lucht in de longen en het bloed gehandhaafd. Zowel de indicaties als de complicaties die bij deze vaardigheid een rol spelen zijn van dien aard dat een goede uitvoering van de vaardigheid van levensbelang is. Het is dus belangrijk dat degene die de handeling uitvoert goed weet waar hij mee bezig is.

Doelgroep

De training is speciefiek bedoeld voor de disciplines die op directe of indirecte wijze in aanraking komen met de uitvoering van geprotocolleerde handelingen in de patiëntenzorg.

Duur

De doorlooptijd bedraagt circa 3 uur.

Kosten & inschrijving

Kosten

De module is gratis voor UMCG medewerkers en studenten die een beroeps- of vervolgopleiding bij het Wenckebach Instituut volgen. Zij kunnen de module vinden in de digitale leeromgeving van het Wenckebach Instituut.
UMCG medewerkers => ga naar Intranet > Opleiding&Ontwikkeling => klik op de link E-learning UMCG en log in met je UMCG-account.
Studenten WI => log in met je WI-account en klik op Nestor. Niet werkzaam in het UMCG en geen student bij het WI? Dan kunt u voor e-learning terecht bij CampusMed.

Algemene voorwaarden

Meer informatie

Meer informatie

Wenckebach Instituut UMCG
E-learning ontwikkelplatform
(e) elearning@umcg.nl

U kunt de website van het UMCG door uw PC laten voorlezen. Klik hiervoor op de knop rechts boven in het scherm.