Universitair Sportmedisch Centrum

     

Wetenschappelijk onderzoek

Blessure spreekuur

Fitness

In universitair medische centra doen artsen naast hun dagelijkse werk met patiënten, ook medisch-wetenschappelijk onderzoek. Dit is nodig om meer kennis op te doen en nieuwe en betere behandelmethoden te ontwikkelen.

Op het blessure spreekuur van het Sportmedisch Centrum UMCG kunt u terecht voor al uw sportgerelateerde blessures. Dit kunnen blessures zijn die u opgelopen heeft tijdens het sporten, maar ook blessures die u beperken in uw sportactiviteit.

Fitness UMCG is sinds eind 2007 onderdeel geworden van het Sportmedisch Centrum UMCG. Iedereen is welkom om te komen sporten bij Fitness UMCG. Medewerkers van het UMCG sporten tegen een gereduceerd tarief.

Lees meer...  Lees meer... 

Lees meer... 

Afscheid voetbalprofessor  

​Ooit was hij een verdienstelijk voetballer, en hij was een jaar assistent-trainer bij FC Groningen. Een interview met 'voetbalprofessor' Chris Visscher, die afscheid nam af als hoofd van het Centrum voor Bewegingswetenschappen van het UMCG.

Lees erover in KennisInZicht 
Balans trainen door game  

UMCG-promovendus Mike van Diest heeft een game ontwikkeld waarmee ouderen thuis hun balans kunnen verbeteren. Zo kunnen valincidenten beter voorkomen worden. Met de game maken ouderen voor de tv schaatsbewegingen. Een camera registreert dat en toont hun bewegingen in een virtuele schaatstocht op het tv-scherm. Zo trainen ze uithoudingsvermogen en coördinatie.

Lees erover in KennisInZicht 
U kunt de website van het UMCG door uw PC laten voorlezen. Klik hiervoor op de knop rechts boven in het scherm.